ЗВАНИЧНО У УПОТРЕБИ Отворен гранични прелаз и мост „Братољуб“ (ФОТО)

Новоизграђени мост „Братољуб“, између Братунца и Љубовије, заједнички гранични прелаз и царински терминал БиХ и Србије од данас су званично у функцији.

Мост и гранични прелаз свечано су отворили министар комуникација и транспорта у Савјету министара Војин Митровић и министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

Отварању је присуствовао предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, представници општина средњег Подриња, политичког, привредног и културног живота и велики број грађана.

Изградња “Братољуба”, чија је дужина 227 метара, трајала је од октобра 2015. до маја 2017. године и коштала је 13 милиона евра. Радове је у цјелости финансирала држава Србија.

Влада Републике Српске финансирала је изградњу приступног пута до граничног прелаза код “Братољуба”.


Завршетак изградње моста, коју је претходни сазив Савјета министара блокрао, била је једна од првих одлука предсједавајућег садашњег сазива Савјета министара Зорана Тегелтије.

Након тога су почеле активности око изградње заједничког граничног прелаза и царинског терминала БиХ и Србије са лијеве стране Дрине, у Републици Српској.

Код моста преко Дрине почетком априла прошле године почела је изградња граничног прелаза чији је инвеститор Управа за индиректно опорезивање БиХ.


Ти радови, вриједности 14,5 милиона КМ, завршени су прије скоро два мјесеца, обављен је технички пријем и прибављене су све дозволе и потписани споразуми за почетак рада граничног прелаза.

Нови гранични прелаз биће заједничка локација царинских и полицијских органа БиХ и Србије, први такве врсте у региону.

Ово ће бити међународни гранични прелаз првог реда за дозвољен промет робе која подлијеже инспекцијском наџору.

Прелаз има три улазне и три излазне траке, те траку за бициклисте.

СРНА


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО