„Црква не смије постати мјесто из којег се шири прича да су здравствене мјере нешто сувишно и непотребно“


„Ко од нас мисли да те мјере не треба поштовати, нека такво мишљење задржи за себе“, рекао је

Црквена заједница мора промовисати поштовање медицинских мјера против епидемије, казао је у својој бесједи свештеник Гојко Перовић.

„Ко од нас мисли да те мјере не треба поштовати, нека такво мишљење задржи за себе“, рекао је он током службе у подгоричкој цркви Светог Ђорђа.

„Такав став не може бити став заједнице. У заједници, на нашим сабрањима, морамо показивати ту врсту бриге и међусобне пажње која пази на све те мјере прописане од стране здравствених радника. Црква не смије постати мјесто из којег се шири прича да су здравствене мјере нешто сувишно и непотребно”, поручио је Перовић.

Истакао је да ако неко од вјерика има неку дилему по питању мјера, а да су оне оправдане, „то онда треба да буде предмет његовог духовног разговора и савјетовања са пастиром“.

„Не могу и не смију, појединачне дилеме да се приказују као став Цркве. Став Цркве као заједнице је више пута поновљен и врло је јасан: поштовање здравствених мјера. Уз такав став наравно иде и овај други да Црква никада, ни по коју цијену – било каква невоља или епидемија да је у питању – неће оставити ниједног свог вјерника без молитве, без благослова и без упражњавања светотајинског живота”, закључио је Перовић.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО