(ВИДЕО) Заев: Међу жртвама аутобуске несреће у Бугарској има грађана Србије се

Најмање 46 људи је погинуло међу њима 12 малолетних лица, од којих су двојица били браћа близанци

Премијер Северне Македоније Зоран Заев изјавио је да међу жртвама трагичне несреће северномакедноског аутобуса у Бугарској, има и грађана Србије.

„У контакту сам са премијером (Бугарске) Стефаном Јаневом… Највећи број жртава су грађани Северне Македније, али има и држављана Србије“, рекао је Заев, преноси МИА.

Он је додао да је имао прилике да разговара с једним од преживелих који ми је рекао да се чула страшна експлозија.

„Успели су да сломе један прозор и спасу неколико људи. Нажалост, други нису успели. Ради се о страшној трагедији јер највећи број страдалих су млади људи: 12-оро деце млађе од 18 година, а други су од 20-30 година“, рекао је Заев.

МИА преноси да је аутобус припадао агенцији „Беса транс“ и да је пре превозио путнике са екскурзије у Истанбулу.

Као могуће узроке несреће аутобуса директор бугарске полиције Борислав Сарафов навео је „грешку возача или за сада неутрвђену техничку неисправност“ возила.

Бугарских министар унутрашњих послова Бојко Рашков је рекао да је заштитна ограда аутопута пробијена и да је пожар у аутобусу можда избио као последица варничења у контакту возила са оградом, пренели су локални медији.

Најмање 46 људи је погинуло међу њима 12 малолетних лица, од којих су двојица били браћа близанци.

Несрећу је преживело седморо путника који су збринути у болници у Софији и сада се налазе у стабилном стању, изјавио је један званичник службе хитне помоћи.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО