Откривени могући узроци због којих се запалио македонски аутобус

Као могуће узроке несреће аутобуса са сјеверномакедонским таблицама у Бугарској, директор бугарске полиције Борислав Сарафов навео је “грешку возача или за сада неутрвђену техничку неисправност” возила.

Бугарски министар унутрашњих послова Бојко Рашков рекао да је заштитна ограда аутопута пробијена и да је пожар у аутобусу можда избио као посљедица контакта возила са оградом, преноси агемција МИА.

Најмање 46 људи погинуло је када се запалио аутобус сјеверномакедонских таблица на аутопуту у западној Бугарској.

Несрећу је преживјело седморо путника, који су збринути у болници у Софији и сада налази у стабилном стању, изјавио је један званичник службе хитне помоћи.

Министар Рашков је у међувремену изјавио да је установљено да су тијела свих погинулих имала тешке опекотине, пренио је ББЦ.

Прве информације говоре да у аутобусу није било бугарских држављана.

Из Скопља је стигла потврда да се премијер Сјеверне Македоније Зоран Зајев упутио у Бугарску и да су са њим кренули министар здравства Венко Филипче и министар спољних послова Бујар Османи.

Зајев је потврдио да су се ка Бугарској упутили и припадници сјеверномакедонских надлежних служби, а бугарска БТА је јавила да су и бугарски предсједник Румен Радев и премијер Стефан Јанев на мјесту трагичне несреће.

Јанев је потврдио новинарима да је истрага у току и упутио је изразе саичешћа породицама настрадалих.

“Догодила се страшна трагедија, немам ништа добро да кажем. Оставимо истражне органе да обаве свој посао”, поручио је Јанев.

Већина жртава несреће су грађани Сјеверне Македоније, саопштио је раније званичник амбасаде Северне Македоније у Софији, а агенција МИА пренијела је да је међу погинулима и 12 малољетних лица, од којих су двојица били браћа близанци.

Аутобус, који се враћао из Истанбула, синоћ око 9 сати прешао је границу на прелазу Капетан Андрејево, а бугарски медији су пренијели да се несрећа догодила јутрос око 3 сата на аутопуту Софија-Благојевград, код мјеста Боснек, на 31. километру од Софије.

На овом дијелу аутопута догодила се тешка саобраћајна несрећа 1996. године у којој је погинуло 16 људи.

АТВ


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО