ОТМИЦА У ТРЕБИЊУ: Представио се као полицијски инспектор, намамио дјевојку у ауто и злостављао

Полицијски службеници Полицијске управе Требиње, 21.11.2021. године, лишили су слободе лице иницијала З.В. из Требиња, за које постоји основ сумње да је претходног дана у вечерњим часовима извршило кривична дјела „Лажно представљање“ и „ Противправно лишење слободе“, саопштено је из Полицијске управе Требиње.

”Полицијској станици Требиње, 20.11.2021. године, пријављено да је непознато лице, око 22 часа, противправно лишило слободе лице иницијала Ј.Б. из Требиња. Одмах по запримању пријаве полицијски службеници Полицијске управе Требиње извршили су претрагу терена и око 22. 30 часова, на путу за Град Сунца пронашли лице иницијала Ј.Б. Полицијски службеници Полицијске управе Требиње предузимањем оперативних мјера и радњи идентификовали су и слободе лишили лице иницијала З.В. за које постоји основ сумње да је претходног дана у вечерњим часовима извршило кривична дјела. О свему је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Требиње”, навели су из требињске полиције.

Криминалистичком обрадом над лицем лишеним слободе и оперативним радом полицијских службеника утврђено је да је лице иницијала З.В. 17.11.2021. године, на исти начин покушало противправно лишити слободе лице иницијала Н.В. из Требиња.

”Извршеним теститањем на присуство опојних дрога у организму код лица иницијала З.В. је утврђено присуство опојних дрога. Након документовања и компелирања предмета против наведеног лица ће Окружном јавном тужилаштву Требиње бити достављен Извјештај о извршена два кривична ђела „Лажно представљање“ и два кривича дјела „Противправно лишење слободе“ од којих је једно у покушају”, наводе из полиције.

Према информацијама из ПУ Требиње, мушкарац из Требиња отео је дјевојку из Требиња, одвео на удаљену локацију и почео физички злостављати.

”Представио се као полицијски инспектор и замолио цуру да сједне с њим у аутомобил или ће позвати полицију. Када је дјевојка замолила да јој стане да изађе, он није хтио стати већ је продужио даље говорећи да жели боље да је упозна. Када се почела бунити ухватио је косу и почео злостављати. Дјевојка је некако успјела да позове сестру коју је упозорила да зове полицију”, наводи добро обавијештени извор.

Када је видио да је обавијештена полиција дјевојку је пустио и побјегао.

Установљено је да да је на исти начин покушао у аутомобил намамити још једну женску особу која је успјела побјећи.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО