Представљен Високи савјет градоначелника Бањалуке: Чланови су угледни стручњаци из Српске и Србије (ФОТО)

У Градској управи у Бањалуци данас је представљен Високи савјет састављен од стручњака из разних области, с циљем својим знањем, искуством и репутацијом предлажу, разматрају и утичу на одлуке које се доносе у корист грађана Бањалуке.

Према Одлуци градоначелника, чланови Високог савјета ће се у свом раду руководити правилима струке и науке, те се придржавати највиших етичких норми, а уз то ће радити на добровољној бази, без накнаде.

Чланови новоформираног Високог савјета су Душко Певуља, Дејан Савић, Миодраг Стојковић, Здравко Миовчић, Миодраг Зец, Давид Мастикоса, Сњежана Мрђа Баџа, Наташа Тешановић, Александра Мушић, Радослав Раде Савић, Љиљана Чекић, Миљка Брђанин и Александар Чавић.

Мирна Савић Бањац, савјетник градоначелника за културу и социјалну политику чији је задатак био да формира овај Савјет каже да овим потезом Град подиже политичку љествицу према којој ће се морати кретати све наредне генерације.

„Реализујемо велику ствар. Ми радимо дугорочно, радимо на квалитету и желимо да формирањем овог Савјета не само окупимо једне од највећих стручњака из различитих области у овом граду и шире, већ подигнемо политичку љествицу и политички стандард. Желимо да се сви који долазе касније држе одређених норми и да прекинемо са праксом да се струка не пита довољно“, рекла је она.

Дејан Савић, прослављени ватерполиста и селектор ватерполо репрезентације Србије, допринијеће бањалучком Савјету за питања која се тичу спорта.

„Надам се да ће овај савјет дугорочно да функционише и да ће идеје бити брзо реализоване. Већ сам одређеним људима дао неке идеје. Видјећемо у мају и јуну да ли ће бити реализоване, а оне тичу се школског спорта“, рекао је он.

За културну сферу биће задужен професор књижевности из Бањалуке Душко Певуља који истиче важност ове области и њено одвајање од политичког дјеловања.

„Млада амбициозна Градска управа повукла је изванредан потез да окупи људе из струке који су професионалци у својим пословима и врхунске спортисте који се не баве политиком и не желе да утичу на политичке токове. Важно је што се људи из политике обраћају струци. Сав суноврат и белај са којим се суочавамо кренуо је када смо погазили струку. Злагаћемо се да струка буде испред политике. Мене ће конкретно занимати култура јер сматрам да Бањалука мора да буде више културан град. Читава Српска треба да буде више оријентисана ка култури“, рекао је он.

Градоначелник Бањалуке рекао је да ће се новоформирани Високи савјет састајати по потреби минумум једном мјесечно.

„Рекли смо да ће Бањалуку да воде стручни људи, и данас формирањем Високог савјета градоначелника са оваквим именима који долазе из разнораних области то и доказујемо.. Ово је почетак, савјет ће се проширивати, разговасрамо са још многим људима. Наш задатак је да се с времена на вријеме састајемо, да отварамо одређена питања и да по одређеној области, за које је свако од њих стручан, добијемо мишљења и сугестије. Ови људи су важнији од политике. Ово је прво овакво тијело које формира један градоначелник. Срећан сам што су ови људи одлучили да нам помогну“

Напомиње да чланови раде про боно и да им град Бањалука дугује захвалност на том чину.

„Рекли смо да нећемо да се расипамо, и оваквим потезом само то доказујемо“, поручио је Станивуковић

Три члана Високог савјета нису присуствовала догађају, а присутнима се путем видео-позива обратио генетичар Миодраг Стојковић и подржао негово формирање.

Мондо


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања