Додик: Сташа Кошарац написао крај свог политичког пута

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је Срни да је министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац, присуством на синоћној приватној забави у Сарајеву на којој нису испоштоване важеће заштитне мјере и препоруке током епидемије вируса корона, написао крај свог политичког пута, те да у том погледу нема никакве дилеме.Милорад Додик (фото: Синиша Пашалић / РАС Србија) - Милорад Додик (фото: Синиша Пашалић / РАС Србија)

Додик, који је и српски члан Предсједништва БиХ, рекао је да Кошарац није и више не може бити његов најближи сарадник, те да се СНСД ограђује од његовог поступка, који снажно одбацује и не прихвата.

– Кошарац је завршио што се тиче политике наше партије и у том погледу ћу се понашати у будућности. У вези с тим предузећемо оне мјере које су најбоље прије свега за Републику Српску. Наиме, имајући у виду да смјене у Савјету министара могу довести до губљења позиција саме Српске, ми ћемо своје понашање према томе одредити. У то не треба нико да сумња – поручио је Додик.

Лидер СНСД-а нагласио је да га је Кошарац својим поступком изненадио и разочарао.

– Поништио је све моје позитивно увјерење у вези са његовим способностима. Учинити нешто овакво није ствар личне одговорности већ прије свега политичке и друштвене, имајући у виду да је изабран на најважнију фукцију. Дакле, потпуно одбацујем његово недолично, неприхватљиво и политички неодговорно понашање у коме је зарад свог малог личног комодитета довео у питање политике које се воде и које је до сада успјешно водио – оцијенио је Додик.

Додик је констатовао да ово вријеме суочавања са епидемијом вируса не трпи било какве грешке, па ни минималне.

– Кошарчева одговорност је веома значајна имајући у виду укупну консталацију односа на нивоу БиХ и чињеницу да врши ту значајну политичку дужност. А ми ћемо, свакако, видјети како кроз ово можемо проћи са што мање штете за Републику Српску – рекао је Додик.

Он је поручио да му је као човјеку апсолутно неприхватљиво да се Кошарац не појави на обиљежавању страдања Срба у Добровољачкој улици, гдје је био свих претходних 10 година, а да присуствује овако бизарном и неприхватљивом догађају као што је приватна забава у Сарајеву. 

РТРС, 5.5.2020. године


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО