ВАПАЈ ВЕЛИКОГ ХАКАНА ШУКУРА: Ердоган ми је узео све, шанса би ми много значила!Легендарни турски ногометаш Хакан Шукур упутио је молбу клубовима у Италији да му помогну и пруже шансу јер је остао без ичега.

Чувеном ногометашу забрањен је повратак у Турску и одузета му је сва имовина након што је јавно критиковао режим Рецепа Таyyипа Ердогана.

Шукур је побјегао из Турске и у Калифорнији је покренуо продају турских специјалитета у једној пекари, а онда је возио и такси како би преживио. Остао је без милиона.

У интервјуу за италијански Sportwеек упутио је молбу клубовима на Апенинима да га запосле.

“Моја прича је веома тешка и узели су ми све што сам инвестирао у Турску. Ердоган ме позвао да уђем у његову странку како би освојио више гласова, а онда ме претворио у државног непријатеља. Све су ми одузели, протјерали, оца ухапсили. Само зато што нисам дијелио исте идеје као он”, рекао је Шукур.

Овај 50-годишњак тврди да ко год је подигао глас у Турској морао је напустити земљу.

“Нажалост, сви који су дигли глас и тражили демократију сада плаћају цијену. Турским ногометашима је добро када играју ван државе. Савјетујем их да се не буне јер ће завршити као и ја и неће имати прилику да се врате у државу због режима. Ако постоји неки клуб храбар да ми пружи шансу у италијанском ногомету, много би ми значило”, додао је Турчин.

Шукур је највећи траг оставио играјући за Галатасараy с којим је освојио Куп УЕФА 200. године. Играо је још за Интер, Парму, Блацкбурн и Торино, а у дресу Турске постигао је 51 гол на 112 утакмица.

Кликс


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО