Требиње: Гордан Мишељић одборник СНСД-а упутио јавно извињење новинару БН-а Дубравку Цураћу

Током јучерашње Сједнице Скупштине Града Требиња, на тачки Дневног реда Одборничка питања, Дајана Милишић и Ђорђе Вучинић, одборници клуба За правду и ред поставили су питања Гордану Мишељићу, одборнику СНСД-а, те директору ХЕТ-а и предсједнику ФК Леотар. Питања су била везана за инцидент у којем Дубравку Цураћу, новинару БН телевизије није омогућено присуство Јавној расправи која је одржана у згради ХЕТ-а и премију која је фудбалерима требињског премијерлигаша обећана након освајање Купа Републике Српске, а у износу од 10.000 КМ, која ни до данас није исплаћена. Мишељић је искористио прилику да упути јаавно извињење новинару Цураћу рекавши да ХЕТ није био организатор Јавне расправе већ само сервис Владе Републике Српске. Потврдио је Вучинићеве наводе да премија још није исплаћена правдајући се тиме да се чека уплата истог износа из Владе РС, те да ће обећана премије ускоро бити исплаћена стручном штабу и фудбалерима који су освојили Куп РС.

Одборничка питања су на јучерашњој Сједници Скупштине Града Требиња изазвала у више наврата жучну расправу опозиционих и одборника скупштинске већине, а посебно занимљива питања била су упућена Гордану Мишељићу, одборнику Савеза независних социјалдемократа који такође обавља функцију директора ХЕТ-а и предсједника ФК Леотар.

”По чијем налогу је новинару Дубравку Цураћу портир забранио да присуствује Јавној расправи у просторијама ХЕТ-а, понављам, Јавној расправи?” – упитала је Дајана Милишић.

Мишељић је крајње коректно одговорио на ово питање рекавши како нико из ХЕТ-а није дао налог да се новинару забрани улаз те упутио извињење Дубравку Цураћу, назвавши то неспоразумом.

”Ја нисам раније имао прилику, али ево сада ћу да се јавно извиним Дубравку Цураћу због неспоразума који се догодио. ХЕТ није био организатор те расправе и није било никаквог налога да се икоме од новинара забрани присуство. Или сви новинари требају да присуствују или ниједан. Портир који је реаговао како је реаговао ће бити кажњен смањењем плате. ХЕТ је тај дан био само сервис Владе Републике Српске која је била организатор ове Јавне расправе.” – рекао је Мишељић.

На одборничко питање Ђорђа Вучинића зашто обећане премије за освајање Купа Републике Српске још увијек нису исплаћене фудбалерима и стручном штабу Леотара иако је трофеј освојен у јуну ове године, уз констатацију да се у овом клубу тренутно не дугује нијдна плата. фудбалерима јер су дуговања измирена прије неколико дана, а након његовог писања о лошем стању у требињском фудбалском премијерлигашу, Мишељић је потврдио да премија није исплаћена, али да се не дугује ниједна плата.

”Морам да кажем да није истина да се фудбалерима не исплаћују плате, а што се тиче премије, она ће бити исплаћена, како је и обећано. Неће бити исплаћено само 10.000 КМ, већ укупно 20.000, јер се очекује да и Министарство омладине, породице и спорта исплати фудбалерима исти износ. Чека се уплата из Владе РС, па ће и Град Требиње да уплати премију која ће бити подијељена свима који су учествовали у освајању Купа Републике Српске.” – одговорио је Мишељић.

Вучинић је у коментару одговора на одборничко питање констатовао да није ни спорио да су плате уплаћене, али да је то урађено у протеклих неколико дана, а након што се каснило са исплатама. Интересовало га је зашто се ”вежу” уплате премије из Владе и Града Требиња, али није добио одговор.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања