Додик: Мој састанак са Ескобаром је био сусрет џинова!

Српски члан Предсједништва БиХ и лидер СНСД-а Милорад Додик поручио је данас на конференцији за новинаре да је његов састанак са замјеником помоћника државног секретара САД Габријелом Ескобаром био “сусрет џинова”.

Додао је да су Ескобарови састанци са осталим функционерима из БиХ били маргинални док о састанку са њим сви говоре.

– Састанак је био мушки – прокоментарисао је Додик.

Он је додао да рат није опција за рјешавање било каквих питања у БиХ и да сви процеси треба да буду политички.

– Питање рата је тема која нема никаквог реалног основа. Ни ја ни било ко из Републике Српске није призивао рат као опцију и у том погледу смо апсолутно сагласни да треба очувати мир – поручио је Додик.

Навео је да ће Република Српска наставити да брине о себи јер је то једини начин да се очува уставна БиХ.

– Ескобару сам понудио конкретне приједлоге. Рекао сам му да сви они коју звецкају оружјем у БиХ, требају да буду предмет брзих интервенција. Против таквих треба да се усмјере међународне снаге. Нико не смије да употребљава оружје против других – казао је Додик.

Када је ријеч о Дејтону, Додик је истакао да начелно по том питању нема проблема са Ескобаром.

– Они то виде у некој другој форми, а ми у форми која је вазана за стално отимање од Српске, сталну дестабилизацију Српске. Ми не дијелимо вриједности БиХ која је прављена тако што је кршен Устав – рекао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ истакао је да јавност треба да зна да Оружане снаге БиХ не могу да попуне квоте за Србе и Хрвате, јер људи неће да иду у ту војску.

– Не желимо да у те квоте које припадају Србима и Хрватима улазе муслимани и да то буде муслиманска војска – каже Додик.

Навео је да Ескобар њихове приговоре сматра фрустрацијама.

– Наравно да смо фрустрирани лажима који су нам саопштавали, да је ово уставна држава, ово није уставна држава. Имали смо значајан разговор око свих тих питања. Српска ће наставити да брине о себи – поручио је Додик.

Подсјећамо, Ескобар је данас, поред Додика, одржао одвојене састанке и са друга два члана Предсједништва БиХ, Шефиком Џаферовићем и Жељко Комшићем.

Srpskacafe


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО