Брчаци упуцали припадника САЈ

Полицајац кренуо на вјежбу па рањен док је бранио Бијељинца.


У општем хаосу, у петак у ситне сате, код кафане у Бијељини рањени су двадесетчетворогодишњи Брчак О.П., те шест година старији полицајац П.К. из Градишке, припадник Специјалне антитерористичке јединице (САЈ), који се ту нашао стицајем околности, јер је с колегама пошао на оперативно-тактичку вјежбу у Лозницу.

Наиме, у Бијељини је група полицајаца правила предах. Намјеравали су и да преноће, не слутећи да ће те ноћи недалеко од кафане у којој су били доћи до пуцњаве, након које су истрчали из објекта, те је један од њих рањен.
„Према досад прикупљеним сазнањима, све се то одиграло након што је Бијељинац Славиша Г. прво примијетио да непознати мушкарац у возилу ауди 5 туче дјевојку. Он је пришао и упозорио га да то не ради“, истичу извори „Независних“. Како додају наши саговорници, према прикупљеним информацијама, Славиша је притом сјео у такси који је претходно звао, али му је насилник из аудија пришао и почео да га удара. „Затим је пришла група Брчака, те су и они почели нападати Славишу, који је био у такси возилу. Таксиста је кренуо, али су они пуцали у такси возило“, кажу наши извори. У међувремену, како додају наши саговорници, из кафића су истрчали припадници САЈ-а, те говорили Брчацима да престану пуцати. „Али они су се окренули и почели да пуцају у полицију. Тако је рањен П.К. из Градишке. Брчаци су у међувремену побјегли, те се за двојицом трага, а један је ту остао, пошто је и он рањен у том хаосу. У питању је О.П. и утврђује се како је он рањен“, напомињу наши саговорници. Према саопштењу из полиције, дежурни љекар изјаснио се да су животно угрожени. Љекари су им ипак успјели помоћи, те у петак поподне нису били угрожени.

Примаријус доктор Жељко Пејовић, хирург из бијељинске болнице „Свети врачеви“, навео је да су им око 2.20 довезена два млађа мушкарца са прострелним ранама екстремитета. „Једна особа има прострелну рану бутине лијеве ноге без повреде кости, док је друга особа имала прострел поткољенице, меких ткива са повредом кости. Момак који је родом из Брчког, након указане помоћи, изразио је жељу да буде премјештен у Болницу Брчко. Једна особа остала је на лијечењу до даљег“, навео је Пејовић. За Брчацима је, саопштено је из бијељинске полиције, расписана потрага с циљем да буду ухапшени. Да се за њима трага, потврдио је и министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач, који је рекао да су инцидентну ситуацију направила лица која су одраније позната полицији као безбједносно интересантна. „Наши полицајци који су били у цивилу су се умијешали, јер је једно лице малтретирало женску особу, тукао је и покушавао да уђе у ауто. Дошло је и до употребе оружја од тих лица и наши припадници су одговорили“, рекао је Лукач. Према Лукачевим ријечима, два лица су у бјекству, а једно лице које је употребило оружје је рањено. „Интензивно се трага за ова два лица која су у бјекству и надамо се да ћемо их врло брзо привести и разријешити ову ситуацију“, додао је Лукач. Извор Независне.цом


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО