Покренута петиција да Љубомир Ђуровић добије улицу у Даниловграду

Премда није пјевао традиционалну изворну пјесму, Љубомир је остао легенда са култним статусом

На сајту Петиције онлајн покренута је иницијатива да познати пјевач и композитор Љубомир Ђуровић добије улицу у Даниловграду. 

Тренутно на сајту има преко 160 потписа. 

Овај вокални солиста је од 1971. године до своје преране смрти 1979. године, снимио велики број пјесама од којих су неке постале велики хитови („Отишла си,е па нека“ , „ Још ме пеку сузе твоје“, „Ти си моја срећа“…).

Био је један од стваралаца новог правца у црногорској народној музици, а његове пјесме и данас живе подједнаким интензитетом и дио су посебног музичког архива („Тамо ђе се гусле чују“, „ Сват до свата, кум до кума“, „ Ех, да ми је, да ме жеља мине“, „ Дуг према земљи враћат се мора“, „Заљуби се ђетић у Босанку“, „О Јело, о Јелена“, „ Ђевере, чувај младу“…).

Премда није пјевао искључиво црногорску традиционалну изворну пјесму, Љубомир је остао легенда са готово култним статусом.

Његов репертоар се и данас врти у радио емисијама, на свадбама и свим весељима. Фасцинантна каријера која собом носи готово све евергрине остала је познатија од самог извођача и његовог лика.

Портал Дана


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО