Мобилна клиника почиње са радом: Руски доктори у источнохерцеговачким општинама

Руска хуманитарна мисија на Балкану (невладина хуманитарна агенција, независна и некомерцијалана организација) заједно са ЈЗУ Болница Требиње, покренула је такозвану „Мобилну клинику“, а у којој ће ординирати руски доктори, предвођени др Виктором Белинским, специјалистом реаниматологије, љекаром Министарства за ванредне ситуације РФ, а заједно са специјалистима и специјализантима из ЈЗУ Болница Требиње.

У мобилној клиници ће се вршити превентивни прегледи по мјесним заједницама Требиња, а ради се о специјално опремљеном амбулантном возилу, које ће потом обилазити и рурална подручја источне Херцеговине, а све у циљу пружања висококвалитетне здравствене услуге.

Сутра ће, од 9 часова, мобилна клиника „ординирати“ на градској пијаци.

Потом, од 8.00 до 14.00 часова, у сриједу је планирана посјета МЗ Тини, у четвртак МЗ Горица. У петак ће Мобилна клиника ординирати на Зупцима, у суботу у Поповом пољу и Љубомиру, а након тога на ред долазе и остале херцеговачке општине: Билећа, Гацко, Љубиње, Берковићи и Невесиње.

Информације можете добити на телефон  065/621-115, контакт особа је Душанка Зечевић, главна сестра Болнице.

Овај пројекат је од посебног значаја за стара и изнемогла лица којима је отежан одлазак у медицинске установе, а захваљујући мобилној клиници све структуре социјално угрожених имаће могућност да обаве љекарске прегледе и добију најквалитетнију медицинску помоћ у виду дијагностике и профилактике.

Дакле, уз општи физикални преглед љекара биће доступан и ултразвук, као и ЕKГ.

На преглед је потребно доћи са личном картом!  


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО