Албијанић пуштен на слободу, тужилаштво ЦГ није тражило притвор

До оружане пљачке у Никшићу дошло је 20.10.2021. године око девет сати, када су наоружани нападачи пресрели возило које превози новац и том приликом убили једног чувара
Стојан Албијанић, који је ухапшен прексиноћ у Билећи, пуштен је на слободу, потврђено је за АТВ у требињском Тужилаштву.

Како је речено, он је пуштен на слободу јер Тужилаштво Црне Горе није тражило одређење притвора.

-Тужилаштво је поступајући по замолници Вишег државног тужилаштва Црне Горе од 21.10.2021. године у својству осумњиченог саслушали лице С.А. из Билеће због почињеног кривичног дјела Криминално удруживање из члана 401. став 4. у вези са ставом 1. КЗ Црне Горе. Такође, поступајући по наведеној замолници извршени су претреси куће и возила које користи осумњичени С.А., којом приликом су одузети одређени предмети који ће бити достављени Вишем државном тужилаштву Црне Горе-рекао је Срђан Вукановић портпарол Тужилаштва Требиње.

Подсјећамо, Албијанић је приведен у Билећи због сумње да је починио кривично дјело „Разбојништво“.

-Полицијски службеници полицијске станице Билећа, дана 20.10.2021. године лишили су слободе лице С.А. из Билеће, због сумње да је починио кривично дјело „Разбојништво“. Припадници ПУ Требиње поступајући по наредби Окружног суда у Требињу, извршили су претрес куће, помоћних просторија и возила које користи лице С.А., те том приликом су пронађени и привремено одузети трагови који могу послужити у расвјетљавању кривичног дјела Разбојништво, које се догодило истог дана у Никшићу у Црној Гори“, речено је из ПУ Требиње.

До оружане пљачке у Никшићу дошло је 20.10.2021. године око девет сати, када су наоружани нападачи пресрели возило које превози новац и том приликом ранили једног чувара, док су остале раднике попрскали бибер спрејом.

Радник обезбјеђења Љубиша Мрдак (50) је накнадно преминуо.

Пљачкаши су теренцем БиХ таблица побјегли у непознатом правцу и за сада се не зна колико су новца однијели. Црногорски медији преносе да се ради о око 400.000 евра. Према незваничним информацијама, новац је допремљен због исплате пензија.

Дан.цо.ме


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО