Наставља се притисак на медије у Требињу: Новинару БН-а забрањен улазак у ХЕТ

Новинару БН телевизије Дубравку Цураћу данас није омогућен улазак у зграду Хидроелектрана на Требишњици, чиме је настављен притисак на медије у Требињу.

Новинари бројних локалних и државних медија у Требињу данас су несметано ушли у зграду ХЕТ-а како би присуствовали Јавној расправи о нацрту Закона о обновљивим изворима енергије коју организује Министарство енергетике и рударства РС. Међутим, портир је једино Цураћа спријечио да уђе и на крају га физички изгурао из зграде.

На реаговање новинарке „Директа“ и питање по чијем налогу је Цураћу забранио улазак, портир није хтио да одговори, већ је питао: „А ко сте ви?“.

Директор ХЕТ-а Гордан Мишељић данас се није појавио пред новинарима, па нисмо добили објашњење ко ће одговарати за овакво понашање према Цураћу.

Притисак на новинаре у Требињу постаје све неподношљивији. Тако је, прије свега неколико дана, изасланик предсједнице Жељке Цвијановић Слободан Жупљанин у Требињу одбио да одговара на питања Дубравка Цураћа након чега је услиједила вербална расправа између њих двојице. Цураћа је тада подржала новинарка РТРС-а Сања Пешут.

И менаџмент Болнице Требиње недавно је покушао да опструише рад новинара, када је портпаролка ове ЈЗУ рекла да право да постављају питања имају само новинари АТВ-а, РТРС-а и Херцег телевизије. У заштиту дискриминисаних колега стао је новинар АТВ-а Бојан Носовић.

Појединим новинарима у Требињу већ дуго времена онемогућен је слободан рад. Тако, примјера ради, Градска управа Требиња већ годинама не одговара на упите „Директа“, као ни ХЕТ и бројни други функционери.

Директ


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО