Како је дијељен Чађов кисеоник: Пола цистерне за КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР, пола за ливницу?!

Истрага у афери “кисеоник” коју под командом Специјалног тужилаштва проводе припадници МУП-а Републике Српске дошла је до шокантних открића која су изненадила и најискусније међу инспекторима.

Прегледом пословних књига и докумената предузећа ТГТ Техногас непобитно утврдили да је цистерна ТГТ-а са 14 тона индустријског кисеоника половину превезла на Универзитетско клинички центар, а пола у ливницу Нови Јелшинград!

Ово је до сада и најдиректнија потврда да је увожен и дистрибуисан технички кисеоник, али и да је бахатост одговорних била толика да се нису ни трудили да то прикрију.

Извор близак истрази тврди каже да је у почетку истраге било доста скептичних инспектора, тужиоца и људи из струке који нису могли да повјерују да би било ко био у стању или у могућности да изврши таква кривична дјела, али на крају су чињенице и докази изненадили и најискусније међу њима, који су се током радног вијека нагледали свакаквих врста злочина.

Поред тога што је кисик за ливнице и вариоце употребљаван на УКЦ као медицински, истрага је открила да се крало и на индустријском кисеонику, јер су половину цистерни, које су дијелили са Јелшинградом, уписивали у књиге као пуну цистерну.

Одговорни на УКЦ Републике Српске као и одговорни у предузећу ТГТ Техногас имаће по свему судећи још много тога да објасне истражним органима, а чињеница је да је истрага још увијек у току и да је извјесно да ће бити још доказа. Инспектори и тужиоци који су укључени у истрагу, према нашим изворима, потпуно су револтирани размјерама марифетлука, бахатости и потпуној небризи за здравље пацијената, али и још више изношењем неистина и покушајима утицања на јавност од стране актера ове афере.

BN


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО