Сумња се да је Хрлаковићка умешана у још једну мафијашку ликвидацију: Дијана радила за Беливуков клан, полиција има доказе

Истрагом је, преносе извори, утврђено и да је Хркаловићева активно учествовала у још најмање једној мафијашкој ликвидацији. У полицији кажу да су докази до којих се дошло толико чврсти да Хркаловићева сигурно више никада неће изаћи из затвора

https://7a6d75583d3f56357f1c9660c5c51348.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Дијана Хркаловић, бивша државна секретарка МУП, ухапшена је због сумње да је у дужем временском периоду помагала клану Вељка Беливука и Марка Миљковића да некажњено убија људе!

Полиција је, како сазнаје Информер, дошла до чврстих материјалних доказа да је Хркаловићева јануара 2017. уклањала и мењала ДНК трагове после убиства Властимира Милошевића у Улици краљице Наталије. Тај случај у јавности је познат као “Убиство на шинама”.

Истрагом је, преносе извори, утврђено и да је Хркаловићева активно учествовала у још најмање једној мафијашкој ликвидацији. У полицији кажу да су докази до којих се дошло толико чврсти да Хркаловићева више никада неће изаћи из затвора.

Логистичка помоћ

Дијана Хркаловић, којој је претресен и стан, саслушана је у Сектору унутрашње контроле (СУК) МУП и њој је уз кривичну пријаву одређен притвор до 30 дана. Тим поводом извори из истраге тврде да полиција има веома чврсте доказе да је Хркаловићева лично пружала заштиту и логистику злогласном, кољачком Беливуковом клану.

Постоје чрвсти докази, али и сведочења полицајаца, који директно оптужују Дијану да је уклањала доказе за убиство Милошевића, а све са циљем да заштити Беливука и Миљковића.

Такође, постоје озбиљне индиције и да је Хркаловићева активно помагала мафијашима у убиствима истакнутих припадника “шкаљарског клана”.

„Досадашњом истрагом утврђено је да је Дијана директно учествовала у још најмање једног ликвидацији. Имамо толико јаке доказе да ће Хркаловићева тешко више икада изаћи из затвора“, преноси извор из истраге.

Како сазнаје Информер, полиција има потписана признања више полицајаца којима је Хркаловићева лично наређивала да помажу клану “Беливук-Миљковић”, односно да уклањају доказе који би их теретили.

Милошевић је, тешко рањен, почео да бежи, али је због повреда убрзо пао на трамвајске шине. Тада му је убица пришао и испалио још шест метака у главу. Због овог убиства најпре су ухапшени Беливук и Миљковић, који је био Милошевићев кум. Њихови ДНК трагови нађени су на месту злочина.

Међутим, биолошки трагови са увиђаја током истраге су мистериозно контаминирани и уништени, због чега су Веља и Месар ослобођени сваке одговорности у мају 2018. године. Све то је још тада указивало да Беливук и Миљковић имају заштиту у врху МУП, а Дијана Хркаловић је у то време била у самом врху полиције.

Тешко кривично дело

Коментаришући све ове наводе, бивши шеф полиције Марко Ницовић каже да оно што се Хркаловићевој ставља на терет представља веома тешко кривично дело.

То дело је још теже када неко са такве позиције, какву је Хркаловићева имала у полицији, организује и спроводи прикривање, елиминацију или контаминирање доказа свирепог убиства какво је свакако било убиство Властимира Милошевића.

„Сада се мора открити цео ланац у тој хијерархији, и нагоре и надоле. Сви који су учествовали у овом кривичном делу требало би да буду откривени, похапшени и осуђени. Дакле, и они којима је Хркаловићева издавала таква наређења, али и они који су њој евентуално говорили шта да ради. Мора се утврдити зашто је то урађено, који је и чији је био интерес да се униште докази и убице пусте на слободу“, наглашава Ницовић


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО