Игор Радојичић није узео “бијели хљеб”, а могао је!

Кад остану без фотеље, функционери у Српској одмах потрче да узму такозвани “бијели хљеб”, да шест мјесеци примају позамашну плату, а да ништа не раде.
Бивши градоначелник Бањалуке, Игор Радојичић, то није учинио, иако је могао.

Мада је након одласка с функције био незапослен, Радојичић није тражио да шест мјесеци прима градоначелничку плату, потврђено је раније за Српскаинфо из Градске управе Бањалука.

Тако је Радојичић пропустио прилику да из буџета узме више од 30.000 КМ, иако је имао право на то.

Како је званично потврђено, Радојичићева градоначелничка плата је износила 5.100 КМ.

Рачуница тако показује да би он, да је узео “бијели хљеб”, инкасирао тачно 30.600 марака.

А имао је све законом прописане услове за то.

Након што је у децембру прошле године предао дужност Драшку Станивуковићу, Радојичић се, као и сваки други незапослени грађанин, пријавио на биро.

На бироу је био пуних девет мјесеци, све до септембра, када се вратио на свој “стари” посао на Електротехничком факултету у Бањалуци.

Радојичић је магистар електротехнике, специјалиста за аутоматику.

Деведесетих је био један од најперспективнијих кадрова на Универзитету у Бањалуци.

Посао вишег асистента на ЕТФ и започете докторске студије је напустио 2003. године, када је умјесто академске изабрао политичку каријеру.

Однедавно је поново виши асистент на катедри за аутоматику и члан је Наставно – научног вијећа Електротехничког факултета.

(НН)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања