СУРОВА БОЛЕСТ СЕ ВРАТИЛА Малој златокосој Хелени смо поново потребни сви


Мала Хелена Гавран, која ускоро пуни шест година, за чије се излијечење ујединила цијела Србија, на велику жалост свих, своју борбу креће испочетка јер се сурова болест вратила.

СУРОВА БОЛЕСТ СЕ ВРАТИЛА Малој златокосој Хелени смо поново потребни сви.


Родитељи мале Златокосе, како су је многи звали, ову лошу вијест сазнали су прије двадесетак дана, годину и по дана након што се цијела Србија обрадовала вијешћу да је малена рођокоса љепотица побиједила болест.

– Болест се вратила прије двадесетак дана. То смо сазнали на посљедњој контроли, иако Хеленино здравствено стање то није показивало. Она је весела и живахна и изгледа здраво, али ето резултати показују другачије – каже Катарина Гавран, мајка малене дјевојчице, преноси Блиц.

Она напомиње да се породица одмах обратила клиници у Паризу, на којој се Хелена лијечила и излијечила, међутим, они нису имали одговор зашто се болест вратила.

– Ми смо одмах почели да тражимо другу солуцију и неко друго рјешење. Игром случаја сазнали смо за једну клинику у Москви која даје имунотерапије. Када смо их контактирали, рекли су нам да су имали два случаја са истим дијагнозом наше дјевојчице која су успјешно излијечена, тако да смо отишли у Москву и она је примила ту терапију и поднијела ју је успешно – каже мајке.

Она додаје да су том приликом чули за још једну клинику у Москви. У питању је дјечија онкологија Димитриј Рогоч, испитивачки центар и да су одмах послали Хеленина документа, да не губе вријеме и да пробају и овај вид лијечења док су још у Русији.


Породица је убрзо била позвана на састанак на ову клинику. Том приликом љекари из ове институције образложили су им да је током лијечења у Паризу дошло до пропуста и да се болест због тога вратила.

– Они тврде да је дошло до пропуста у лијечењу у Паризу. Када су погледали документацију рекли су да је они не би тако лијечили већ на неки други, успјешнији начин. Ја не могу сада да кривим никог. Хвала и Французима што су нас тако дуго лијечили – каже мајка Катарина.

Нова борба

Након детаљне анализе конзилијума руских стручњака, породица је добила одговор да Хелена није примила један лијек који би био значајан за њену болест и предложено је да са тим отпочне прва терапија.

Породица Гавран сада чека на коначан одговор када би Хелена могла да буде примљена на клинику и да што прије отпочне лијечење.

Како прича мајка, данас би требало да стигне коначан датум као и фактура, колико је новца потребно за лијечење, и напомиње да иако нису званично потврдили, рекли су да ће то за почетак бити најмање 70.000 евра.

– Данас је требало да пошаљу фактуру са износом као и датум када би Хелену примили на клинику. Ми смо им рекли да пошаљу што прије, да бисмо кренули са прикупљањем, али и са лијечењем наше дјевојчице – говори мајка.

Она додаје да је поново отворен рачун на Буди Хуман и да се креће у поновно прикупљање новца.

Мајка забринуто каже да им је сада важно да дјевојчица што прије започне лијечење, а да према ријечима љекара са руске клинике она би требала да буде тамо најкасније за седам дана, тако да се мајка нада да ће путовати већ за викенд или сљедеће недјеље.

Прва терапија четири мјесеца
Хеленино лијечење започеће најприје терапијом која ће трајати четири мјесеца, односно четири дана на 28 дана. Хемо терапија би се састојала од једног лијека који би Хелена примала директно у главу и још два која би се убризгавали кроз катетер, објаснила нам је Златокосина мајка.

Мајка објашњава да су руски љекари за сада предложили ову терапију, а уколико ово се ово не би показало као успјешно, тек тада ће се разматрати о даљем начину лијечења.

Све је почело од минималне тачкице…

Мајка напомиње да када је откривена поновна болест била је само тачкица, међутим за само мјесец дана болест је знатно напредовала, што само говори колико је хитно да дјевојчица што прије иде на терапију.

Подсјетимо да се Хелени а 17. августа 2019. године дијагностикован хидроцефалус, малигни тумор на малом мозгу. Битка за Хеленин живот ујединила је Србију, те помоћ за њено јако скупо лијечење пристизало са свих страна. Хајде да се поново ујединимо, што прије!

Ево како можете да помогнете
Слањем СМС поруке из Србије: Упишимо 707 и пошаљимо СМС на 3030

Слањем СМС поруке из Швајцарске: Упишимо хуман707 и пошаљимо СМС на 455

Уплатом на динарски рачун: 160-552151-92

Уплатом на девизни рачун: 00-540-0004253.9

IBAN: RS35160005400004253935

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Српскаинфо.цом


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО