Породица Ђокић свирепо убиjена због дуга? Опсежна потрага за убицом, породица и пријатељи на полиграфу

Мотив свирепог убиства трочлане породице наjвјероватниjе jе новац, тачниjе дуг коjи jе неко имао према Горану коjи jе држао мјењачницу у Алексинцу и повремено jе и давао новац на камату

Горан, Гордана и њихова ћерка Лидиjа Ђокић убиjени су наjвјероватниjе исте ноћи у коjоj им се изгубио траг, између поноћи и два сата уjутру, након чега jе убица њихова тијела запалио у шипражjу у атару села Моравац, а онда их прекрио грањем и лишћем, а њихов аутомобил, „пасат“, одвезао до атара села Тешице и ту га запалио у покушаjу да прикриjе све трагове.

Мотив свирепог убиства трочлане породице наjвјероватниjе jе новац, тачниjе дуг коjи jе неко имао према Горану коjи jе држао мјењачницу у Алексинцу и, према незваничним информациjама, повремено jе и давао новац на камату.

Како незванично сазнаjемо, полициjа ће наредних дана полиграфски испитати родбину, приjатеље и познанике породице Ђокић како би провјерили да ли су информациjе коjе су им давали у данима након њиховог нестанка биле тачне.

Оно што jе у овом случаjу посебно чудно jе то што нико од испитаних људи ниjе рекао ништа што би могло да укаже због чега би неко могао да науди Ђокићима. Полициjа jе запаљени аутомобил, а потом и њихова тијела, пронашла детаљним оперативним радом и „чешљањем“ огромног терена у околини Алексинца.

image

Подсјетимо, трочланоj породици сваки траг изгубио се у ноћи између недјеље и понедјељка када су из Моравца, гдје су провели дан с Горановом маjком, око поноћи кренули ка свом стану у Алексинцу.

Првобитно се мислило да су ка свом граду кренули уобичаjеним путем, кроз село Житковац, а потом у Алексинац и да им се сваки траг изгубио на овом потезу. Ту теориjу потврђивао jе снимак са сигурносне камере ауто-перионице на излазу из села Житковац, коjа jе снимила њихов аутомобил „пасат“ црне боjе у 00.10 часова.

Међутим, истрага jе показала да кобне ноћи породица Ђокић ниjе ишла уобичаjеним путем и да нису скренули на првоj раксрсници, већ су се запутили контрапутем. Камера их jе последњи пут снимила у селу Тешице, коjе jе од Моравца удаљено више од 8 километара и то два сата касниjе!

Управо у атару села Тешице jуче jе пронађен запаљен аутомобил Ђокића, док су тијела пронађена у атару села Моравац. Сада jе мистериjа да ли jе убица, након злочина, снимљен како вози аутомобил ка Тешици, гдје га jе потом и спалио, или су Ђокићи из неког разлога ишли тим путем.

image

О породици Ђокић, медиjи последњих дана нису могли много да сазнаjу. О њима су сви имали само ријечи хвале, а jедини мотив коjи се, према до сада познатим информациjама, може пронаћи у Горановим пословима. Наиме, он jе држао мјењачницу у Алексинцу и сумња се да jе позаjмљивао новац на камату и да jе jедноj особи недавно позаjмио 15.000 еура. Да ли jе то разлог због ког су Ђокићи убиjени, за сада ниjе познато.

Она истиче да jе маjка Гордана цио живот била домаћица и да jе бринула о дому и породици.

– Гордана ниjе радила. Живјели су од Горанове мјењачнице. Гордана jе бринула о кући, има и птичице у стану и знам да их не би тек тако оставила без хране, без воде – говорила jе она прије него што су тијела Ђокића пронађена.

Она jе рекла да jе Горана виђала само по славама и да цио оваj случаj, према њеном мишљењу, може да има везе само са њим.

– Гордана се никада ниjе жалила на Горана. А шта се дешава у нечиjоj кући, то се никад не зна. Никад их нико чуо да се свађаjу. Маjка и ћерка су биле мирне и добре, ово све jедино може да има неке везе са њим, ипак jе он таj коjи ради са парама. А шта и како, заиста не знам – каже саговорница.

image

Подсјетимо, прије два дана jе за „Блиц“ рођака нестале породице испричала да jе Горан имао проблем са многима jер, како нам jе рекла – „добро стоjи“.

– Знате како, он има мјењачницу, добро им иде и годинама jе већ на мети напада. Десило се да га испред куће сачека мушкарац и да му пријети да ће свашта да му уради да би он дао неке паре. Наjгоре jе било прије неку годину када jе у мјењачницу ушао мушкарац коjи jе уперио пиштољ у њега и тукао га. То jе било jезиво. Плашимо се да их ниjе неко дочекао испред куће и натерао да крену негдје. Или им ушао у кола… Не знам… – рекла нам jе рођака.

image

Мотив овог бруталног злочина по свему судећи jе користољубље. Убица jе наjвјероватниjе знао да Горан са собом увек има већу количину девиза, а претпоставке су да jе можда имао између 20.000 и 50.000 еура.

Сумња се да jе убица из тог краjа jер jе одлично ознавао теран, локалне сеоске путеве коjима се кретао као и мјесто на коjем су Ђокићи убиjени, али и оно на коjем jе аутомобил након убиства остављен и запаљен.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања