Влада Српске поднијела кривичну пријаву против Драшка Станивуковића

Влада Републике Српске поднијела је данас Окружном јавном тужилаштву Бања Лука, кривичну пријаву против Драшка Станивуковића, градоначелника Бањалуке.

“Кривична пријава је упућена због постојања основе сумње да је извршио кривично дјело против здравља људи из члана 195. Кривичног законика Републике Српске наслова – Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије”, кажу из Владе.

У пријави се, између осталог, наводи да је градоначелник Бање Луке Драшко Станивуковић, који је уједно и командант Градског штаба за ванредне ситуације, дужи временски период, почев од 24. до 30. септембра 2021. године, користио и користи сваку прилику и медијски наступ на територији Републике Српске и БиХ како би проузроковао панику и страх и неизвјесност код становништа Републике Српске износећи лажне и неистините тврдње, те посебно износећи неистините наводе да се на УКЦ Републике Српске, као и другим здравственим установама – болницама на територији Републике Српске, пацијентима обољелим од заразне болести – Ковид 19, који је већ однио небројени број живота, даје индустријски кисеоник умјесто медицинског кисеоника.

АТВ


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО