ОДРЖАНА РЕДОВНА СКУПШТИНА ГБО ТРЕБИЊЕ

У позоришној сали Културног центра са почетком у 9.00 часова је одржана 2.редовна Скупштина ГБО Требиње.

Скупштина је почела интонирањем химне „Боже правде“ и минутом ћутње у помен погинулим и умрлим саборцима.

Пред члановима Скупштине се нашло 10 тачака дневног реда. Једногласно су усвојени  извјештаји о раду као и финансијски извјештаји. Усвојен је план рада и финансијски план. Већина одлука је донешена једногласно и Скупштина је дала пуну подршку раду руководства и предсједништва.

На приједлог верификационе комисије у Скупштину су примљени као колективни чланови Б.О.ХЕТ-а и 3.Одреда СБП као и верификовани мандати њиховим представницима.

И на данашњој Скупштини је истакнут тежак положај једног дјела борачке популације и сугерисано руководству да се још снажније „бори“ за права бораца.

У дискусијама су споменути сви проблеми са којима се сусреће борачка организација како на локалном тако и на републичком нивоу. Констатовано је да је за Требиње срамота да имамо 147 бораца у стању социјално угрожених по јавном позиву а сигурно их има и више од тога као да се на бироу за запошљавање налази велики број оних који су стварали Републику Српску, посебно је наглашено да је неопростиво да имамо четрдесетеро дјеце погинулих бораца без посла.

Похваљено је српско јединство политичких партија око „Инцковог“ закона и поручило им се да истрају у борби а ако треба сви чланови БОРС ће и у томе помоћи.

По завршетку Скупштине чланови су обишли Спомен собу и положили цвјеће на споменику Погинулим браниоцима Требиња и Републике Српске.

Овом приликом се захваљујемо Ј.У.Културни центар на простору и техничкој подршци.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања