(ВИДЕО) Снимљен разговор косовских полицајаца и српских политичара: На сваку провокацију биће одговорено

„Међутим људи овдје чим мало попију показују средњи прст и тако даље, да обратите мало пажњу“

„Без провокација… на сваки случај провокација биће одговорено“, једна је од порука припадника специјалних јединица косовске полиције на пријелазу Брњак у општини Зубин Поток током разговора са локалним политичарима са сјевера Косова који је тајно снимила телевизија Клан Косова, преноси Avaz.ba.

Протест и даље траје

На пријелазима Јариње и Брњак на сјеверу Косова од понедјељка траје протест Срба због примјене нових мјера владе Косова, а које се односе на србијанске регистарске таблице. За то вријеме постоји сарадња између локалних српских политичара и полиције Косова. Потпредсједник Српске листе Игор Симић и градоначелник општине Зубин Поток ових дана су снимљени како на пријелазе долазе са специјалним јединицама косовске полиције – односно као пратња полицајцима током промјене смјене.

У сриједу је приштинска телевизија Клан Косова објавила снимак разговора косовског специјалца са појединим локалним политичарима из Зубиног Потока. Очигледно је да је ријеч о тајно снимљеном аудио и видео снимку с обзиром на удаљеност камере од мјеста догађаја и квалитет звука.

На њему се може видјети како начелник Специјалне оперативне јединице Косовске полиције Бесарт Ахмети разговара са послаником Српске листе у Скупштини Косова Милошем Перовићем и предсједником Скупштине општине Зубин Поток Немањом Јакшићем.

Ахмети објашњава да уколико локално руководство у општини Зубин Поток жели да мијења смјене на барикадама то треба да ради на организован начин како би полиција била упозната са бројем људи који долази. „Неће бити проблема ни једног“, наводи он.

-На почетку сам јучер имао контакт са градоначелником (Срђан Вуловић, градоначелник општине Зубин Поток) и он је обећао да ће ослободити једну траку за возила. И он зна да, иако је градоначелник, не може да контролише све људе који су ту (на барикадама). Због тога нисам вршио притисак на градоначелника да испуни то што је речено – каже Ахмети.

Незгодна позиција

Он наводи и да им је речено да неће бити провокација: „Међутим људи овдје чим мало попију показују средњи прст и тако даље, да обратите мало пажњу“

-Немојте да дозволите да данас буде неких провокација, јер опет сутра треба да дођете са неким захтјевом и да се испуни то што је речено. И нећу поново да понављам тај захтјев да се ослободи једна трака јер знам да вас стављам у незгодну позицију јер то можда нећете моћи да испуните. То ћу урадити уколико добијем наређење. Међутим на сваки случај провокације бит ће одговорено. И градоначелник је јучер био – рекао је Ахмети.

-Пренијет ћемо градоначелнику, зато смо и овдје дошли – да не би било тензија, да не би било провокација. Мислим да је најбоље да се овако договарамо- рекао је Немања Јакшић, предсједник Скупштине општине Зубин Поток.

Полицајац такође увјерава да ће обезбједити све услове за нормалну смјену људи на барикадама, као и доставу хране и пића, те да ће само извршити провјеру на контролном пункту.

Специфична ситуација

-Али нико неће бити провоциран и нико неће бити задржан уколико је све у реду. Свако ко покуша неким другим путем да прође ми ћемо контролисати и циљ је да контролишемо те путеве ван главног пута. Тамо ће бити свако заустављен – каже Ахмети.

Јакшић је указао на специфичну ситуацију мјештана околних села у Зубином Потоку који свакодневно морају да иду преко пријелаза да би се уопште кретали по сјеверу Косова. Полицајац га увјерава да мјештани околних села у близини пријелаза Брњак неће имати проблема током путовања.

На крају снимка говоре о броју људи који који би требало да дође на барикаде.

-Ми ћемо да пренесемо све ово, значи 10 људи може да дође, пренијет ћемо ми градоначелнику он је имао са вама договор за 20, сад ћемо да видимо – рекао је Јакшић.

Видео:  KlanKosova (Јутјуб)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања