Грађани Требиња: Станите у крај несавјесним возачима

Скупштина града Требиња је сваке године више пута мијењала Одлуку о безбједности саобраћаја града Требиња, па се стицао утисак да власт (ова или она) нешто предузима по питању безбједности.

Одборници у градској Скупштини су узалуд с времена на вријеме упућивали питања надлежном одјељењу, али осим измјена у поменутој Одлуци и мртвог слова на папиру грађани нису осјетили никакав напредак у овој области. Напротив све је више бахатих возача, а грађани су заштићени све мање.

Једно од честих дилема а и захтјева грађана је постављање лежећих полицајаца у градским насељима. Одговори које добијају подносиоци захтјева обично су негативни са образложењем да јавна набавка за успориваче саобраћаја није спроведена до краја иако је примјера ради септембар мјесец или пак изговор да технички или други услови не дозвољавају постављање истих на траженој локацији.

Редакција портала Требиње 24, запримила је више молби да се скрене пажња локалној власти и ријеше проблеми у неким улицама у којима, како наводе, путеви возачима мијењају писту за полијетање док њихова дјеца иду у школу.

„Имамо проблем у улици Вожда Карађорђа (изнад школског центра, према Засаду). Можемо слободно рећи да просјечно кретање једног аутомобила изгледа као припрема за полијетање. При томе на том дијелу нема ниједне препреке (лежећи полицајац), иако су етажни власници зграде на локацији Вожда Карађорђа бр. 11 слали захтјев за исте у више наврата, али одговор нису никад добили, а врло ријетко можете срести и „правог“ полицајца.

Важно је напоменути да у овој згради живи преко двадесеторо дјеце, чија је безбједност очигледно мање битна у односу на поједине „битне“ личности града. Изгледа, како кажу, да је неко „паметан“ забранио набавку лежећих полицајаца, а како и не би кад вјероватно више ниједном политички подобном грађанину не треба. Нека надлежни погледају мало шире и мимо свог дворишта, не заслужују само њихова дјеца безбједно функционисање саобраћајаи не само у улицама у којима они живе.

Постављамо питање ко је тај који не дозбољава постављање и набавку лежећих полицајаца у граду?„, наводи се у једном писму које је стигло на нашу адресу.

На данашњој конференцији за новинаре о стању безбједности у граду, Синиша Лакета, начелник Полицијске управе Требиње је такође рекао да није задовољан стањем безбједности саобраћаја у нашем граду. Без обзира на то мањи дио пресс конференције је посветио тој области.

Па кад већ полиција не може много урадити за наше грађане, бар би онда градска управа требала макар да обезбиједи сву потребну инфраструктуру у виду успоривача саобраћаја, исправних семафора, потребног броја саобраћајних знакова, али и образованих и стручних људи који би водили надлежна одјељења јер је очигледно да је неко заказао.

Портал Требиње 24 ће радо објавити сва писма наших читалаца која оцијенимо корисним, нарочито она која скрећу пажњу на неке аномалије у друштву и проблеме с којима се сусрећу грађани. Пишите нам на или на број +387(66)864-127.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО