Милош Аћимовић, херој Леотара на Кошеву и животни побједник: “Било је тешко вратити се након свега”

Јака животна и спортска прича је иза овог момка
У деветом колу Премијер лиге БиХ Леотар је креирао изненађење и на Кошеву савладао Сарајево са 0:1.

Тријумф Требињаца је одјекнуо међу фудбалском јавности у БиХ, али херој ове цијеле приче је стријелац побједоносног гола за требињски тим Милош Аћимовић.

Премотавајући филм, долазимо до 2013. године. Милош је био капитен кадетске селекције БиХ и кренуо је на окупљање репрезентације у Сарајево. На путу из Требиња, доживио је тешку саобраћајну несрећу у којој је живот изгубио његов отац Средоје, а Милош је био тешко повријеђен. Доктори су му се борили за живот, имао је тешке повреде, али се на сву срећу након свега успио опоравити, како психички тако и физички и данас је опет уз своју љубав, фудбал.

За Милоша многи кажу да је увијек био одговоран према тренинзима, лопти, фудбалу, клубу, а ситуација из које је изашао може га сврстати и међу животне побједнике.

Искористили смо прилику да с првотимцем Леотара разговарамо о сезони, Леотару, каријери и свему што га је пратило кроз фудбал…

Милоше, за почетак оно што је фришко. Тријумф на Кошеву, погодак, коментар?

“Па тешка утакмица је иза нас, побиједити Сарајево на Кошеву сигурно да је за нас огроман успјех и веома битна три бода, погодак наравно да ми значи, али најбитније је да смо се кући вратили са бодовима.”

Повратак у родно Требиње, каква је ситуација у Леотару и колико теби значи поново носити дрес Леотара?

“За сада ситуација у клубу је супер, наравно да ми значи опет носити дрес Леотара, ипак је то клуб у којем сам поникао и клуб из мог родног града. Амбиције клуба су опстанак у Премијер лиги ове сезоне и стабилизација клуба.”

Тешка и јака животна прича је иза тебе, колико се било тешко вратити након свега што се десило у 2013. години?

“Сигурно да је било тешко и психички и физички се вратити након једне такве ситуације, али захваљујући подршци првенствено моје породице успио сам да се вратим фудбалу.”

Имао си и епизоду у аустријском Лафнитзу. Можеш нам мало описати тај дио каријере?

“Јесте у Лафнитзу сам био као позајмљен играч Зрињског. Тамо сам провео годину дана и могу рећи једно позитивно искуство за мене.”

Твој бивши клуб Зрињски игра сјајно ту је и Тузла Сити, кога видиш на крају сезоне у врху ПЛБиХ?

“Па реално у досадашњем дијелу првенства највише су показали Зрињски и Тузла Cити и њих видим као најозбиљније кандидате за титулу, али сигурно да ће им се још неко прикључити у борби за титулу, можда Сарајево или Вележ.”

Може ли Леотар вратити стари сјај који је имао у бх. фудбалу?

“Сигурно да може, Леотар је клуб са великом традицијом и сматрам да му је мјесто у врху бх. фудбала.”

Играш ли Фантасy на СпортСпорт.ба? Вјерују ли ти пријатељи, стављају ли те у екипу?

“Искрено ја не играм, али неки моји другови играју и често ме прозивају и зезају када не постигнем гол хаха.”

дцспорт


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО