Одређен једномјесечни притвор осумњиченима: Зељковић и саучесници СПРОВЕДЕНИ НА ТУЊИЦЕ


Окружни суд у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор Браниславу Зељковићу, директору Института за јавно здравство РС и осталим осумњиченима за злоупотребе положаја у набавци медицинске опреме током пандемије.

Одређен притвор осумњиченима: Зељковић и саучесници СПРОВЕДЕНИ НА ТУЊИЦЕ

Осим Зељковићу, притвор је одређен и Драгану Дубравцу, директору фирме Промединг, Славку Бојићу, директору Процонтрола и Саши Марковићу, власнику туристичке агенције Травел фор фан.

Притвор осумњиченима одређен је због утицаја на свједоке, те бојазни да ће уништити доказе уколико се буду бранили са слободе.

Зељковић и саучесници осумњичени су за злоупотребе “тешке” 790.000 марака.

Бојић, Марковић и Дубравац су у два одвојена случаја формирали конзорцијум фирми како би учествовали на тендерима Института за јавно здравство РС, а који су били преговарачким путем.

У једном случају набављене су заштитне маске чија је тржишна цијена била 0,36 марака, а Институт је плаћао по цијени од 6,9 марака без ПДВ-а.

У другом случају наручена су медицинска заштитна одијела из Кине, а испоручена су немедицинска одијела произведена у БиХ. У првом случају Зељковић и саучесници су фирми Процонтрол омогућили незакониту зараду од 240.000 марака, а у другом туристичкој агенцији Травел фор фан зараду од 550.000 марака. За ове износе оштећен је буџет Републике Српске.

Srpskainfo.com


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО