„Он и ја не разговарамо” Станивуковић поручује да се његови и Додикови политички ставови разликују


Срби из Босне су се борили за Косово и Метохију онда када је требало.

“Он и ја не разговарамо” Станивуковић поручује да се његови и Додикови политички ставови разликују

Стјепан Косача је носио титулу Босанске државе, титулу „херцег“ од Светог Саве. Тако је и Херцеговина добила назив. Ко је успоставио нашу аутокефалност, вјеру, дао идентитет нашем народу, рекао је ово градоначелник Бањалуке, Драшко Станивуковић гостујући на ТВ Прва.

– Јесте ли чули за часопис „Босанска вила“ из 1885. године? Када смо били под најездом Аустроугара, када нам се бранила ћирлица, то је био часопис који је бранио наше писмо. Дакле, и Босне и Херцеговина су неодвојиве од идентитета спрског народа. Одрицати се БиХ, одричете се и вијековне историје српског народа – рекао је Станивуковић.


Он је истакао да треба задржати хладну главу и водити мудру политику, како унутар БиХ, тако и изван ње.

– Мислим да је грешка лагати свој народ. Већ двадесет година, сваки дан, само што се нисмо отцијепили од БиХ. И тако већ 20. година, зато што је то постао својеврсни политички предизборни трик – рекао је он.

Станивуковић је на питање о границама и у око БиХ рекао да никада неће довести у питање територијални интегритет БиХ.

– Република Српска јесте Дејтонским споразумом верификована. Истина, постоји ентитетска граница. Ипак, за мене је спорнија она граница која је наметнута у народу, међу грађанима, а то је да су због вјере, нације, а најчешће због политике оне можда на око невиљиве границе међу нама – најснажније – истакао је Станивуковић.

Додаје са треба издигнути изнад мржње.

– Чули смо колико око самог дана Српског јединства има оспоравања – колико има нетрпељивости. Ипак, ако се човјек издигне изнад те мржње и покаже љубав, онда то може да буде држава. Ја заговарам једну такву врсту политике – наводи Станивуковић.

Однос са Додиком


На питање какав односи има са Милорадом Додиком одговарио је сљедеће:

– Господин Додик и ја не разговарамо, ми се политички разликујемо. Ја желим да он постане политичка прошлост тако да мој народ добије будућност, док он не жели да ја политички постојим. Када смо имали откривање споменика Стефану Немањи, ја сам њега поздравио и пружио руку. Он то није учинио. И јуче сам исто климнуо главом, он је главу окренуо. То говори о нечијој култури и нечијој могућности да се издигне изнад нечега – рекао је он.

Srpskainfo.com


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања