Додик са сином Игором свратио до Требиња: Пала нова обећања

Он је указао да је ово једини простор у Републици Српској и Србији који може да има засаде маслине и да има продукцију тог типа.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да жели да Требиње биљежи добре резултате, не само у туризму него и свим другим сферама и најавио да ће у уторак, 14. септембра, у Бањалуци бити одржан велики састанак на коме ће бити финализован договор о изградњи аеродрома Требиње, односно приступних путева и инфраструктуре.

Додик је истакао да ће у Требињу, док град донесе планска документа, почети изградња болнице на локацији коју је одредила општина.

„Капитални пројекат дионице пута Фоча – Тјентиште морамо да завршимо у склопу оног што смо раније радили када смо градили мост и тунеле преко Чемерна“, рекао је Додик.

Он је додао да је то завршна фаза комплетног посла.

„Када дођемо до Вишеграда са ауто-путем, мораће се размишљати и о овом крају. То је веома тешко изводљиво, али не бих искључио могућност да неке, можда и будуће генерације размишљају на тај начин“, навео је Додик.

Према његовим ријечима, Требиње остаје стратешко мјесто, мјесто у коме ври живот и мјесто које скида свој ранији преџнак да људи из њега само одлазе.

„Мислим да је сада Требиње мјесто у које људи долазе и то је веома важно“, истакао је Додик.

Он је након посјете Винарији „Вукоје“ рекао да је увијек импресиониран оним што се направи у тој винарији као помак од прошлог боравка.

„Ради се о једној породици која обиљежава, не само производњу вина у овом крају, него и читав крај и Републику Српску у том погледу. Веома ми је драго што овде не видим никакве елементе застоја, овде је ентузијазам на високом нивоу“, нагласио је Додик.

Он је навео да је разговарано и о производњи маслине.

„Мислим да се требамо оријентисати на то. Ја ћу дати налог Министарству пољопривреде да овдје окупи заинтересоване и да видимо шта су то стимуланси који могу да буду корисни, напросто да направимо овђе свој бренд“, рекао је Додик.

Он је указао да је ово једини простор у Републици Српској и Србији који може да има засаде маслине и да има продукцију тог типа.

„То треба искориситити, не треба то занемарити, а када видим ентузијазам овдје у компанији, онда сам сигуран да ће ово да успије, нагласио је Додик.

Он је додао да је ово тежак, изазован посао.

„Знам како је то тешко, потичем из породице која се бавила земљорадњом и знам шта то значи“, навео је Додик.

Додик је у Требињу посјетио и предузеће „Бутрекс Рибарство“.

(Срна)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО