Вучић о састанку са Шмитом: Лаке теме нису биле на столу


„Лаке теме нису биле на столу“, казао је Вучић, одговарајући на питање новинара.

Вучић је, током полагања камена темељца за нову фабрику у Земуну, говорио и о састанку са Шмитом.

Рекао је да разговори били отворени.

„Лаке теме нису биле на столу“, казао је Вучић, одговарајући на питање новинара.

Навео је да је рекао Шмиту у лице све, а и, како је казао, Шмит њему.

Вучић је рекао да није било разговора о деблокади институција БиХ.

Претходно је саопштено да је предсједник Србије Александар Вучић исказао став да народи у БиХ би требало да одлучују о својој судбини уз што мање притисака и мијешања са стране, изразивши увјерење да Србија и БиХ у будућности могу неупоредиво брже да развијају своје економске везе и односе.

Вучић се састао данас са високим представником међународне заједнице за Босну и Херцеговину, Кристијаном Шмитом и поручио му да од њега очекује непристрасан и избалансиран приступ будући да су неретко представници међународне заједнице једнострано посматрали ствари у Босни и Херцеговини и региону.

Вучић је додао да Србија поштује интегритет и цјеловитост БиХ, баш као и целокупност и интегритет Републике Српске у оквиру БиХ, саопштила је Служба за сарадњу са медијима предсједника Републике.

Како се наводи, Вучић и Шмит су разменили мишљења о тренутној политичкој ситуацији у региону са нагласком на напретку Босне и Херцеговине и других земаља Западног Балкана према Европској унији.

Шмит је навео да је функционалност државе Босне и Херцеговине неопходан фактор како би се досегао степен на којем јој више неће требати међународна супервизија, као и за напредак ка ЕУ интеграцијама.

Истовремено, Шмит је изразио подршку иницијативама усмереним ка регионалној интеграцији свих земаља на Западном Балкану, која треба да буде инклузивна и да представља корак напред ка европској интеграцији.

(БН/Танјуг)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО