Новак после преокрета срушио Беретинија, у полуфиналу чека Зверева

Новак Ђоковић је стигао на две победе до титуле на УС опену и до календарског грен слема. Први рекет света сломио је у четвртфиналу отпор Италијана Матеа Беретинија и после изгубљеног првог сета славио 5:7, 6:2, 6:2, 6:3. За место у свом деветом финалу на УС опену Србин ће одмерити снаге са Александром Зверевом.

Са изузетком првог сета било је то убедљиво најбоље Новаково издање у досадашњем делу турнира у Њујорку. Од средине другог дела играо је готово без грешке и трећи пут ове године на највећим турнирима био је бољи од Италијана.

У првом сету виђена је велика борба. Овај део игре је трајао 77 минута. Обојица су пропустили по неколико брејк лопти. Новак се доста мучио на свој сервис. Попустио је у 11. гему када је Беретини одиграо сјајан форхенда после Ђоковићевог изласка на мрежу. Направио је Италијан брејк и на свој сервис повео 1:0 у сетовима.

Није то поколебало Новака. Као да је добио нову снагу и заиграо боље. Од тренутка када је направио брјк у четвртом гему, све се окренуло на његову страну. Смањио је број грешака, а сјајним кретањем и прецизним ударцима са основне линије пореметио је Беретинија. Лако је стигао до изједначења у сетовима.

Исти тренд се наставио и у трећем делу, с тим што је брејк стигао већ у другом гему. Први рекет света је играо без грешке. Покушавала је публика да врати Беретинија у меч, али није било помоћи. Новак је цртао по терену и још једним брејком у осмом гему долази до вођства од 2:1 у сетовима.

Четврти сет је већ било јасно шта ће се догодити. Беретини више није знао шта да ради. Ђоковић по рецепту из трећег сета прави брејк у другом гему и рутински приводи меч крају уз бриљантно издање.

Први рекет света ће у полуфиналу одиграти десети јубиларни меч против Зверева. Тренутни скор је 6:3 за Новака. Ове године су играли два пута. Ђоковић је победио на Аустралијан опену, док је Немац био успешнији у полуфиналу недавно завршених Олимпијских игара у Токију.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО