Додик: Волио бих да се није десио састанак Вучића и Шмита

Нећу да оправдавам састанак предсједника Србије Александра Вучића и Кристијана Шмита, али волио бих да се није десио, јер ће произвести спекулације, рекао је Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ.


„Још увијек не знам у ком својству је Вучић примио Шмита. Ја хоћу само недвосмислено да кажем, да Шмит може да буде гдје год хоће примљен и у ком год својству хоће, али када се врати у БиХ, тај исти Шмит није високи представник и то тако остаје. Сасвим је у реду да се разговара, али ми у БиХ не можемо да разговарамо, јер тиме манифестујемо нову причу“, рекао је Додик.

Увјерен је да је тај састанак био из најбоље намјере.

„Вучић је веома принципијелан и сигурно ће им рећи да смо ми за Дејтонски споразум, да смо за територијални интегритет БиХ. Ми смо за то да се народи договарају, а не да се врше међународне интервенције. Био ја тамо или не, увјерен сан да је то тако“, истакао је Додик.

Сматра да је Шмит тај који би могао тај састанак да злоупотреби и да га користи у неку врсту приче.

Додик истиче да је чуо да опозиција у Републици Српској говори о томе како неко треба да се сретне и поручује им да он не управља опозицијом, али да и она неће управљати властима.

„Овђе су власти у функцији Републике Српске, а опозиција је својим политикама пробосанска прича“, рекао је Додик.

Додик је поручио „Господине Шмит, нисте високи представник“.

Опозиција покушава да се додвори странцима
Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да опозиција у Српској покушава да се додвори странцима, јер како истиче, без њихове подршке не могу да уђу у неку политичку борбу.

Додик каже да је једино логично да се опозиција залаже за Босну и Херцеговину, а да је он против те Босне и Херцеговине.

„Ја сам против те Босне и Херцеговине, на начин како је праве, на начин на који су разградили Дејтонски споразум. Опозиција је за то, ја нисам. Признајем да нисам. Признајем да мислим да је мирна дисолуција најбоље што се може десити овђе“, рекао је Додик.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО