Демонстранти пуцали на полицију: РТЦГ објавила снимак употребе ватреног оружја на Цетињу /видео/

Радио- телевизија Црне Горе (РТЦГ) објавила је аудио снимак на којем се чује комуникација шефа Центра безбедности Подгорица Горана Јокића, који преко радио везе упозорава припаднике полиције да се чују рафали на барикади на Белведеру, током протеста на Цетињу 5. септембра.

На снимку се чује како им он говори да приступе процедури заштите у ситуацијама када се на њих отвара ватра. До снимка, РТЦГ је дошла трагом информације да је на Белведеру дошло до употребе ватреног оружја од стране грађана који су се противили устоличењу митрополита Јоаникија у Цетињском манастиру.На снимку се чују пуцњи из ватреног оружја и пиротехнике.Јокић је руководио акцијом деблокаде на Белведеру.

Овај снимак у поседу је Управе полиције и биће предмет истраге. РТЦГ сазнаје да полиција ради на идентификацији особа које су пуцале током полицијске акције 5. септембра. Део грађана, који се противио устоличењу Јоаникија у Цетињском манастиру, је 4. септембра формирао барикаду на Белведеру, на путу Подгорица-Цетиње. Прилазе Цетињу, из правца Подгорице и Будве, окупљени су блокирали како би онемогућили долазак патријарха Порфирија и свештенства СПЦ у град.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО