ЕУ уклонила Србију са “зелене листе”

Европска унија је уклонила Србију са такозване “зелене листе” трећих земља чијим грађанима је дозвољен улазак у ЕУ на основама добрих епидемиолошких параметара.
То не значи да је српским држављанима забрањен улазак у државе ЕУ, већ да морају да испоштују већи број захтева, у зависности од тога на коју листу је нека земља чланица ставила нашу земљу.

Циљ листе је да се ускладе правила за путовања у ЕУ, иако не обавезује чланице које слободно воде своју граничну политику.

Претходно су Србију са “зелене листе” већ уклониле државе попут Немачке, Чешке, Румуније, Кипра.

Амбасадори земља чланица ЕУ одлучивали су данас на састанку у Бриселу о томе које ће земље остати, а које ће бити уклоњене са “зелене листе” која се ажурура два пута месечно.

Посебни здравствени комитет ЕУ предложио је претходно уклањање са листе Србије, Албаније, Јапана, Јерменије, Азербејџана и Брунеја.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања