Кривокапић би да смијени Секуловића и Брђанина?


Више дипломатских извора је казало „Вијестима“ да из више амбасада разговарају са Кривокапићем како би га убиједили да од тога одустане. Постоје и спекулације да ће УРА отказати повјерење Влади ако буде тражио смјену Брђанина и Секуловића

Предсједник Владе Здравко Кривокапић најавио је покретање процедуре смјене министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића и директора Управе полиције Зорана Брђанина, сазнају „Вијести“ из више извора из дипломатских кругова и из Владе.

Више дипломатских извора је казало „Вијестима“ да из више амбасада разговарају са Кривокапићем како би га убиједили да од тога одустане.

Постоје и спекулације да ће УРА отказати повјерење Влади ако буде тражио смјену Брђанина и Секуловића.

Предлог за разрјешење министра премијер шаље Скупштини, док се директор УП поставља и разрјешава на предлог министра унутрашњих послова.

На Твитеру МУП-а је у 16:32 постављена фотографија на којој су челници безбједносног сектора, међу којима су потпредсједник Владе Дритан Абазовић, Секуловић и Брђанин са поруком „снажан и успјешан тим“.

Потом се на Твитеру огласио и Абазовић гђе је честитао Министарству унутрашњих послова и менаџменту Управе полиције на резултатима „у сложеним акцијама у циљу очувања мира и уставних права грађана.“

„Настављамо тимски. Идемо даље, чека нас још много посла. Бранимо националне интересе Црне Горе“, написао је Абазовић на Твитеру.

Ванредна прес конференција коју је Кривокапић најавио почела је са закашњењем.

Абазовић је јуче у једном неформалном разговору са новинарима рекао „Нећу их дати“, у контексту разговора о могућим смјенама министра и полицијског руководства.

Вијести


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО