(ВИДЕО) Патријарх Порфирије и митрополит Јоаникије кренули на Цетиње

Као што је и најављено они који треба да присуствују устоличењу митрополита Јоаникија кренули су око 6 и 30 испред Храма у Подгорици за Цетиње

Патзријарх Порфирије, митрополит Јоаникије и 49 владика Српске православне цркве кренули су јутрос ка Цдетињу, на устоличење црногорског – приморског митрополита.

Испред Храма Христовог Васкрсења кренуло је неколико аутобуса у којима су гости Митрополије и предсједници црквених општина,

image

Патријарх српски Порфирије демантовао је синоћ писање појединих медија да сутра неће бити обављено устоличење митрополита Јоаникија на Цетињу.

– Зачудило ме је што су поједини медији вечерас објавили да сам одустао од устоличења у Цетињском манастиру. Ради се о ноторној неистини и дезинформацији. Са свим архијерејима окупљеним у Подгорици, већ у раним јутарњим часовима крећем за Цетиње, да устоличим Владику Јоаникија у трон митрополита црногорско-приморских, како је и одлучио Свети Архијерејски Синод Српске Православне Цркве – написао је патријарх Порфирије на инстаграму.

Ускоро опширније…


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО