Савршено довољна!

Сад ме добро слушај. Затим упамти. Нека се ово уреже у све поре твога бића.
Ако ти кажу како си превише гласна, немој им повјеровати. То ти говоре они што не знају пустити свога гласа, па им твој смета.
Ако ти кажу како си превише тиха, не вјеруј. То ти кажу јер те не могу чути од буке властите искривљене важности.

Ако ти кажу како ниси нормална јер имаш другачије мишљење од њиховог, немој им повјеровати. То говоре они што ни немају своје мишљење, већ живе туђа усађена ропства о нормалности. Лијепо им се захвали, пусти их нека наставе бити нормални и туђи. А ти остани „луда“ и своја.
Кажу ли ти како си превише „тешка“ за вољети, разуми их. То ће ти рећи они којима је тешко вољети и себе, камоли тебе. То су кукавице, устрашене саме собом. Јер љубав никада није и не може бити претешка. Ако си некоме тешка за вољети, тај те никада није ни покушао вољети. Јер си ти, таман. Вјеруј ми. Савршено си довољна. Поготово за вољети и бити вољена. Лагана као перце. Да, управо таква каква си. Воли себе!

Ако ти случајно говоре како немају времена за тебе, не насједај. Уморни су, имају превише посла, запињу стално у промету, не виде твоје позиве, не насједај и не зови. Прихвати истину. Ово су изговори. Ниси им у мислима. Имај времена за себе. Јер си вриједна.

Чујеш ли случајно како би те обасули пажњом, но једноставно забораве, не вјеруј. Знаш ти добро што је горућа жеља. И знаш како никада нитко није заборавио своју жељу. Буди своја жеља. Таман си. Ти си најљепша жеља на свијету.

Викну ли ти како си превише страствена, не бој се и не гаси своју страст, то је ватра живота. Рећи ће ти то само они што ни сами нису ватра, па се боје како их твоја не би запалила.
Добијеш ли на изговор својих снова и жеља одговор како су немогуће и како ти живиш у облацима, ни на тренутак им немој повјеровати. То ти говоре они што живе туђе снове и животе. Лијепо им се захвали. И остани у облацима, а њих остави нека се наставе ваљати у блату.

Кажу ли ти како те јако воле, али, не насједај. Иза љубави нема али. Љубав само јест. Без ичега прије или касније. Чујеш ли „волим те“ и видиш страх у очима, то није љубав. Воле те, али си превише малена, превише велика, отворена, затворена, дебела, мршава, сретна, тужна. То није љубав, то је изговор. То није љубав, то је грижња савјести. Јер не знају вољети ни себе, камоли тебе. И опрости им.

Само добро упамти и нека се ово уреже у све поре твога бића! Никада ниси била. Никада нећеш бити. Ни превише ни премало. Створена си дахом врхунског Мајстора. Стога не сумњај никада у Његов рад. Таман си за све. Довољна си. Једна једина. Савршена. Иди и воли се. Иди и сијај. Иди и живи. С том спознајом. Да јеси, савршено довољна. Ни превише ни премало. Таман, по мјери. Управо таква каква јеси.
@Simplyivka


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања