РАК издао налог за гашење предајника БН ТВ, а АТВ фаворизован додатним дигиталним емитовањем

БН Телевизија је антисрпска телевизија и народ против њих треба нешто да предузме. То је једна морбидна структура коју треба одмах зауставити“, рекао је Милорад Додик, током ранијег гостовања на АТВ.

Народ није зауставио БН ТВ, али је то учинио Милорад Додик. Драшко Милиновић, директор РАК-а и бивши директор РТРС (Додиков кадар), издао је налог за гашење предајника великом броју тв станица, међу којима и БН ТВ.

Објашњење за ово гашење је сметња Хрватској, због чега је БН ТВ приморана да 1.септембра искључи предајнике у Новом Граду, Оџаку и Зворнику, а од 1. октобра то мора да уради и у Бијељини, Добоју и на Козари. Крајем године БН ТВ предајнике мора искључити и у Бољаницу, Теслићу, Новом Горазду.

Овим гашењем до краја године БН ТВ остаје без 50% земаљског сигнала.

Због овакве ситуације у којој се није нашао само БН ТВ, Парламентарна скупштина БиХ на засједању 7. јула донијела је одлуку:

„Налаже се РАК-у и јавним сервисима да се телевизијама чији се предајници гасе обезбиједи несметан рад путем дигиталног МУX-а А, на исти начин како су то урадиле 2015. и 2016. године остале европске земље, укључујући и земље у региону – Србију, Хрватску, Македонију и Црну Гору“.

БН телевизија је у међувремену упутила два дописа РТРС-у са уредном доставницом и доказом да су исте запримили, али до овог тренутка ни на један допис одговора није било. Одговор је добио АТВ, не само у писаној форми него је „експресно“ у ХД формату укључен у МУX А на Козари и то ни мање ни више него на позицију број 1.

По којој логици је АТВ добио улазак у МУX А на позицију 1 у ХД формату, а за БН ТВ није било мјеста ни у обичној стандарној резолуцији, није тешко закључити, ако се зна власничка структура и породична позадина овог медија. Кршење закона и дискриминација у овој земљи очигледно никога не занимају.

Због свега горе наведеног БН ТВ је дужна обавијестити гледаоце који питају зашто у неким мјестима нема нашег програма, али исто тако предузети и бројне правне мјере обраћајући се правним домаћим и међународним институцијама уз подсјећање изјаве са почетка прилога иза које се крије и цијела позадина и намјера моћника:

„БН Телевизија је антисрпска телевизија и народ против њих треба нешто да предузме. То је једна морбидна структура коју треба одмах зауставити“, рекао је тада Милорад Додик.

Извор: БН


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО