Патријарх Порфирије о Црној Гори: Срећан сам и тужан, молим све за опроштај

Молим се Господу за ову земљу, за овај народ и за све људе, и молим њих да се моле за мене, јер су они ближи Богу, објавио је патријарх на инстаграму

Патријарх Порфирије упутио је поруку уочи одласка за Србију, након што боравио у Црну Гору поводом устоличења  митрополита Јоаникија.

image

-Растајем се, надам се не за дуго, са овом благословеном земљом и народом, са двоструким осјећањима. Срећан сам веома јер смо извршили дјело Цркве, устоличили митрополита по вољи Цркве и народа ове епископије, народа који дубински воли Светосавску Цркву. Али сам и више него тужан, чак ужаснут чињеницом да су у видокругу били неки људи који су тај чин љубави према свима намеравали да спријече снајперском пушком. Захваљујем свима, жалим све који су на било који начин повријеђени и молим их за опроштај. Молим се Господу за ову земљу, за овај народ и за све људе, и молим њих да се моле за мене, јер су они ближи Богу-објављено је на инстаграм страници Порфирије патријарх.

На аердорому, гдје је  свештенство и митрополит Јоаникије пратио патријарха Порфирија био је присутан и премијер Црне Горе Здравко Кривокапић.

Дан


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО