Епилог немира на Цетињу: 14 приведених, десетине повријеђених међу којима и 7 полицајаца

Смирили се сукоби на Цетињу: Десетине повријеђених међу којима и седам полицајаца

Ситуација на Цетињу се коначно смирила након што је завршено устоличење митрополита Јоаникија. Свештенство СПЦ је отишло из града, демонстранти су отишли, а у току је поспремање града.

Врх Српске православне цркве се хеликоптерима вратио у Подгорицу, а трг и барикаде око Цетиња су у великој мјери рашчишћене. У граду се може и дисати, што није био случај због димних бомби, а и грађани су кренули да излазе у своје редовне обавезе.

Из полиције су црногорским медијима рекли да су током сукоба привели 14 особа и 2 ухапсили.

Истичу да има велики број повријеђених, међу којима је седам полицајаца. Тачан број повријеђених се званично не зна, вјероватно је ријеч о десетинама грађана с обзиром на константност сукоба данас и јучер.

Цијело јутро у пријестоници Црне Горе трају сукоби између грађана и полицијских снага. Док је полиција осигуравала Цетињски манастир и растјеривала окупљене сузавцима и димним бомбама, они су им узвраћали каменицама и флашама. Грађани су баракадирали улаз у град, а на крају су препреке од гума и запаљење.

На брду Белведер је чак дошло до експлозије, као и пуцњаве из ватреног оружја. Тренутно полиција врши детаљне претресе грађана који су данас протестовали против устоличења митрополита Јоаникија на овом мјесту


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО