Ђукановић: Свједочили смо срамоти незапамћеној у историји црногорске државе и укупног православља (ВИДЕО)

Цетиње је још једном, како је навео, било на висини задатка као и много пута у историји Црне Горе

Предсједника Црне Горе Мило Ђукановић саопштио је да смо данас на Цетињу свједочили великој „срамоти СПЦ и Владе Црне Горе“.

– Срамоти незапамћеној у дугој историји црногорске државе, и једнако тако у историји укупног православља. Бруталном злоупотребом државних ресурса, прије свега војске и полиције, и потпуно непримјереном употребом силе против мирно окупљених грађана у црногорској Пријестоници, Влада Црне Горе је обезбиједила насилну интронизацију митрополита Јоаникија, противно вољи огромне већине грађана Цетиња и значајној броја грађана Црне Горе. Само човјек без достојанства би себи дозволио да на такав начин хеликоптерским десантом на црногорску пријестоницу и под заштитом панцирских ћебади буде уведен у Цетињски манастир, и да на тај начин осрамоти трон Св. Петра Цетињског- навео је предсједник.

Цетиње је још једном, како је навео, било на висини задатка као и много пута у историји Црне Горе.

– Мирно окупљени грађани Цетиња су на одлучан и одговоран начин штитили част и достојанство свог града и своје државе. О томе најбоље свједочи да без обзира на значајне провокације које су трпјели, окупљени грађани себи нијесу дозволили ни једног тренутка да угрозе мир и стабилност Пријестонице и Црне Горе, и да угрозе живот и здравље било ког од окупљених грађана укључујући и припаднике органа безбједности Црне Горе- истакао је Ђукановић.

Истакао је да је пирова ово побједа Владе која и „даље беспризорно служи великодржавним интересима и СПЦ као ударној песници великосрпског национализма против Црне Горе“.

– Прије би се могло казати да је ово крај поштовања којег је СПЦ до сада уживала и у црногорској Пријестоници и у нашој држави. Тако су и звона која су се могла чути након интронизације и која су требала бити звона у част новог митрополита СПЦ на Цетињу, заправо прије била звона упокојења мисији СПЦ и цетињске митрополије у црногорском пријестоном граду- поручио је Ђукановић.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО