Удружење „4+ Требиње“ упутило честитку ђацима и отворено писмо градоначелнику и одборницима у градској Скупштини

Драги ученици, у име Удружења родитеља са четворо и више дјеце „4+Требиње“ желимо Вам срећан почетак нове школске године,а посебно вама првачићима који по први пут сједате у школске клупе. Нека Вам Господ подари здравље, срећу, љубав и успјех кроз цијело будуће школовање. Развијајте нова пријатељства, помажите једни другима и поштујте своје учитеље.

Поштовати родитељи, посебно Ви из популације вишечланих породица и чланови нашег Удружења, свима нама заједно који имамо одговорност и улогу у одгоју наше дјеце, а која је темељ здравог одрастања нека је срећан почетак ове школске године.

Овом приликом желимо да се захвалимо Влади Републике Српске на одлуци о дођели бесплатних уџбеника за основце, за свако треће и наредно рођено дијете.

Због великог интересовања вишечланих породица, као и великог броја телефонских позива према нашем Удружењу, а везано за:

„Да ли постоје одређене бенефиције и олакшице за куповину школског прибора и опреме за школарце из популације вишечланих породица и чланова нашег Удружења од стране Градске управе и Града Требиња.“ ???

Дајемо сљедеће појашњење и одговор.

У протеклом времену смо се као Удружење више пута обраћали локалној заједници и граду Требињу у вези приједлога за повластице вишечланих породица из којих смо издвојили и дођелу ваучера на куповину школског прибора (сходно могућностима и буџету града Требиња) за школарце из породица са четворо и више дјеце. Приједлог до сада није прихваћен.

Такође смо апеловали на Скупштину града, као и на Градоначелника Требиња, господина Мирка Ћурића, да усвоје и дају подршку пројекту ПОНОСНА КАРТИЦА коју широм Републике Српске спроводи фондација „За породицу„. Приједлог до сада није прихваћен.

Питамо Вас градоначелниче ЗАШТО???

ЗАШТО до сада нисте прихватили нити један наш приједлог који смо Вам као Удружење упутили? ЗАШТО не подржите пројекат ПОНОСНА КАРТИЦА фондације „За породицу“ коју сваким даном све више локалних заједница у Републици Српској подржава и прихвата. ЗАШТО Требиње ове године не обиљежава КОНФЕРЕНЦИЈУ БЕБА која се традиционално у протеклим годинама обиљежавала у јуну мјесецу, те поред толико културних дешавања љетос зашто бебе нису сврстане у неку од манифестација или се то Требиње можда припрема за неку другу „параду“??? ЗАШТО никада до сада нисте посјетили наше Удружење кад Вас позивамо и када су Вам, градоначелниче, врата отворена као и свима Вама који сједите у скупштинским клупама града Требиња. (Хвала свима који су нас до сада посјетили)

Поштовати градоначелниче… Да ли сте се одрекли нас родитеља из популације вишечланих породица и треба ли да вјерујемо да ми као Удружење Вама нисмо ни битни??? Имамо ми, градоначелниче, још доста здравих приједлога и питања, само немамо прилику и могућност да са Вама поразговарамо. А ако, којим случајем, осјетимо нечији инат, будите сигурни да ће наше гостопримсво и крајње искрена жеља за разговором тада и престати… Ма ко да је у питању.

С поштовањем
ПРЕДСЈЕДНИК УДРУЖЕЊА
Александар Сарић


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања