Док је Србија градила ковид болнице, Влада Српске је зидала гаражу

„Ми ћемо вјероватно и даље зборовати, пјевати „Не може нам нико ништа…“ и имати једну од највећих смртности у Европи, јер пацијенти се не могу лијечити у гаражи!“ – појаснио је Станић.

Пандемија нам је дала вишемјесечни предах који Република Српска није искористила, а видимо да је Република Србија за 4 мјесеца изградила и опремила трећу Ковид болницу! За све то вријеме Република Српска градила је гаражу, свјесно кажем Република Српска, а не УКЦ РС, јер је одлуком Владе РС, а на приједлог Министарства здравља и социјалне заштите, Влада преузела финансирање гаража – истакао је др Слободан Станић, предсједник Одбора за здравство СДС.

„Ми ћемо вјероватно и даље зборовати, пјевати „Не може нам нико ништа…“ и имати једну од највећих смртности у Европи, јер пацијенти се не могу лијечити у гаражи!“ – појаснио је Станић.

Предсједник Одбора за здравство СДС подсјетио је да је прије три седмице Република Српска имала 40 обољелих, а данас 300, те да је СДС упозоравао да ће се вирус са масовних окупљања проширити Српском.

„У децембру 2020. Република Србија је отворила чак двије намјенски изграђене болнице у Београду и Крушевцу. Управо је завршена врхунска Ковид болница у Новом Саду, која је изграђена за само четири мјесеца! Тако се води брига о народном здрављу, тако се бране животи њених грађана тако се гради Србија!“ – истакао је Станић.

Он је казао да је једно прелазак већ постојеће болнице у Ковид режим, јер се тиме онемогућава несметано лијечење пацијената обољелих од других болести изузев Ковид-19 а сасвим нешто друго изградити посебну Ковид болницу, намјенски рађену само за Ковид пацијенте, чиме се постиже врхунско лијечење обољелих од Ковида-19, али и неометано лијечење свих осталих пацијената обољелих од низа других болести.

„На УКЦ РС попуњени су већ сада капацитети Инфективне Клинике, други и трећи спрат Централног блока су прешли у Ковид и попуњени су. Сваком лаику је јасно да ће тако бити онемогућено лијечење свих осталих пацијената и то за цијелу Републику Српску. Колико ће тумора за вријеме застоја прећи из операбилних у неоперабилне, колико ће дијагноза бити касно постављене и колико ће терапија закаснити знају само они који су у невријеме почели градити гараже умјесто Ковид болнице. Србија је изградила три, а ми ниједну“ – сугерисао је Станић.

Он је нагласио да је једина наша срећа што наша матица Србија мисли на будућност, док смо ми заробљени у прошлости и ту будућност обезбиједиће и Ковид и нон Ковид пацијентима Српске.

„Нека Бог чува Србију, јер док је Србије и ми се имамо чему надати!!!“ – закључио је Станић.

(БН)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО