Вучић: Нисам још донео одлуку да ли ћу присуствовати устоличењу митрополита Јоаникија

Он је пожелео много успеха митрополиту Јоаникију, патријарху Порфирију, а нашем народу и верном народу у Црној Гори бољу будућност.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да још није донео одлуку да ли ће присуствовали устоличењу митрополита црногорско-приморског Јоаникија на Цетињу 5. септембра, за које је добио позив, наводећи да та ће његова одлука бити заснована на политичким аргументима, као и да не жели да изазива додатне тезније.

Александар Вучић је рекао да ће одлуку саопштити 2. или 3. септембра, свакако не дан уочи самог устоличења митрополита Јоаникија.

„Сагледавамо све и, при томе, нећу да се руководим оном што говоре безбедносне службе, нећи излаз за одлуку тражити у томе, већ ће моја одлука бити заснована на политичким аргументима“, рекао је Вучић одговрајући на питања новинара.

„Ни на који начин не желимо да изазивано додатне тензије или да правимо проблеме“, рекао је Вучић.

Он је пожелео много успеха митрополиту Јоаникију, патријарху Порфирију, а нашем народу и верном народу у Црној Гори бољу будућност.

Вучић је истакао и да Црна Гора мора да нам буде пријатељска земља.

„А, да ли смо сагласни са одлукама нечијег руководства, то је друга ствар. Друго је однос према народу у Црној Гори, поштујемо и волимо, без обзира на верску, националну припаднос. Наш посао је, наравно, да пре свега бринемо о припадницима српског народа“, рекао је Вучић.

Извор: РТС


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО