Ратни командант Армије РБиХ Амир Реко проглашен непожељном особом у Горажду

Градско вијеће Горажде прогласило је Амира Реку, ратног команданта 43. Дринске ударне бригаде персоном нон грата. За Декларацију о проглашењу Амира Реке персоном нон грата гласало је 15 вијећника, четири су била суздржана док је шест њих било одсутно.

У Декларацији се истиче да се Амир Реко проглашава персоном нон грата због изношења неистина, те „бацања љаге“ у медијским иступима на истинске браниоце овог простора, а самим тим и наношења несагледиве штете браниоцима.


Градско вијеће препоручило је и Скупштини БПК Горажде те општинским вијећима општина Пале и Фоча у ФБИХ да донесу идентичне декларације.

Приједлог Декларације утврдила је Комисија за питање борачко-инвалидске заштите и избјеглих и расељених лица на заједничком састанку са представницима Коородинације борачких удружења у Горажду.

Амир Реко, познатији као „Макаденац“ поријеклом је из Фоче и бивши капетан ЈНА, те официр Армије РБиХ и ратни командант 43. Дринске бригаде.

Главни је актер документарног филма „Македонац“, који говори о његовом доласку у Горажду ратне 1992. године.

Реко је и оснивач политичког покрета Мост 21, међутим његови иступи у медијима, а посљедњи је разговор са Небојшом Вукановићем објављен на његовом YоуТубе каналу у јуну ове године, изазвали су реакције Координације борачких удружења у Горажду, што је у коначници довело и до доношења Декларације у којој ипак, нису јасно прецизиране изјаве због којих је Реко проглашен „непожељном особом“ у Горажду.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања