Посљедњи поздрав великом глумцу: На сахрану Ланета Гутовића дошле многе колеге (ФОТО)


Легендарни глумац Милан Лане Гутовић који је умро у 75. години на Војномедицинској академији послије тешке болести, биће сахрањен данас у порти Цркве Свете Тројице у Кумодражу, гдје су сахрањени и његови родитељи.

Посљедњи поздрав великом глумцу: На сахрану Ланета Гутовића дошле многе колеге, породица неутјешна


Неутјешне колеге, пријатељи, дошли су да се посљедњи пут опросте од великана српског глумишта.

Међу првима су дошли Танасије Узуновић, Александар Дунић, Предраг Смиљковић, Андрија Милошевић, Александар Срећковић Кубура, Александар Дунић, преноси Блиц.


Породица је раније саопштила да ће испунити Ланетову посљедњу жељу. Глумац је за живота изјавио да не буде сахрањен у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.
– То је била његова жеља. Породица неће давати изјаве за медије – изјавио је раније син Спасоје Гутовић.

Свештеник који је држао опело одржао је и говор, те рекао да можда Лане данас физички није са нама, али је духовно сигурно ту.


– Господин Порфирије је данас са нама и рекао да уручим најтоплије саучешће и да вам кажем оно сто ме најчешће питају ових дана: “Ко је био Милан Гутовић? Само је Бог велики, а ми смо данас благодарни богу сто нам је дао Милана. Не само на позоришним даскама, не само на филмском платну, него што га је дао као Србина, православца, оца, пријатеља. Желим да га испратим, али и све вас испратим са малим Васкрсом и да се помолимо богу да га прими. Добра дјела за њим иду. Не само да је чинио овде своме храму добра дјела, многи манастири су ми се јавили којима је помагао. Али нека то остане, ако он није желио да открива. Код њега се кандило није гасило и увијек је био побожан. Нека се мир из тог кандила прелије на његову породицу и да га чува. Колико је он нама себе давао, да и ми будемо ревносни у служењу Богу. Бог да му душу прости и вјечна му слава – рекао је свештеник у свом говору.

Милан Лане Гутовић је рођен 11. августа 1946. године у београдском насељу Умка, а потом је живео у Кумодражу. Последњих година често је камповао и пецао. Ланетови родитељи су били просвјетни радници. Има старију сестру Бојану за коју је једном приликом рекао да је према њему увијек била заштитнички настројена.

Желио је да упише Природно-математички факултет, али се опробао на Академији за позориште, филм, радио и телевизију гдје је одмах примљен. Био је у браку из ког има ћерку Милицу. Она је кренула очевим путем, а осим глумом, бави се и балетом.

Крајем 2016. године Милица се породила па је глумац постао деда. Више од деценију је био у ванбрачној вези са Биљаном Кнежевић, балерином Позоришта на Теразијама. Са њом има синове Јанка и Спасоја.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО