Вучићу уручена позивница да присуствује устоличењу митрополита Јоаникија

Предсједнику Србије Александру Вучићу данас је уручена свечана позивница Митрополије црногорске – приморске за устоличење митрополита Јоаникија 5. септембра на Цетињу.

Од ИН4С 

Александар Вучић, фото: Танјуг – Сава Радовановић

Предсједнику Србије Александру Вучићу данас је уручена свечана позивница Митрополије црногорске – приморске за устоличење митрополита Јоаникија 5. септембра на Цетињу, сазнаје портал Дан.

Вучић се захвалио на овом гесту и у наредним данима донијеће одлуку да ли ће се појавити на свечаној церемонији, водећи рачуна, прије свега о интересима српског народа и СПЦ у Црној Гори.

Предсједник добро разумије деликатност тренутка и тежину позиције у којој се налазе наши сународници и СПЦ у Црној Гори, јер су дуго изложени великим притисцима, и у складу са тим ће и донијети одлуку када је ријеч о устоличењу митрополита Јоаникија – пренио је Новостима извор са Андрићевог вијенца.

Подсјетимо, Вучић је недавно рекао да још није добио позивницу.

„Ако добијем позивницу, размислићу да ли ћу ићи“, рекао је Вучић 24. августа одговарајући на питање новинара да ли ће 5. септембра бити присутан на церемонији устоличења првог човјека Митрополије црногорско-приморске СПЦ.

Дио грађана Црне Горе који се противи да се устоличење владике Јоаникија догоди у Цетињском манастиру протестовао је 22. августа у Цетињу са поруком да на том мјесту неће дозволити церемонију СПЦ.

Потпредседник Владе Црне Горе Дритан Абазовић изјавио је 23. августа да држава гарантује да ће безбедносна ситуација бити мирна и након устоличења митрополита црногорско-приморског.

„Уколико до било чега дође, Управа полиције дјеловаће промптно“, рекао је 23. августа Абазовић за Телевизију Црне Горе.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО