Мр Маја Нишевић, асистент на Правном факултету у Верони упутила отворено писмо Милораду Додику

Мр Маја Нишевић, асистент на Правном факултету у Верони, данас је на свом ФБ профилу објавила отворено писмо Милораду Додику поводом његовог грубог вријеђања наших људи у дијаспори. Уз њену дозволу писмо преносиму у цјелости:

„Драги“ Додик Милораде, члану Предсједнишва Босне и Херцеговине, пошто сте ме јако увриједили, да Вам јавим:

  1. Под број један, ми који смо у иностранству не враћамо се јер долазимо у своју кућу, на коју имамо право! Нисте ми Ви ту кућу створили, него мој ћаћа и матер! А то што сматрате својом кућом (РС) је створио мој покојни отац и остали очеви, који су провели најљепше године свог младог живота на првој линији ратишта, а на коме Ви нисте били!
  2. Под број два, кад дођем у том „изнајмљеном“ ауту и не потрошим све своје новце, већ један свој дио џепарца („најбоље је домаће“) трошим своје новце, у земљи која није Ваше приватно власништво и молим Вас да то запамтите!!!!
  3. Под број три, то што Ви називате „животом“ је милион свјетлосних година, не иза, већ испод, онога шта је живот у правом смислу рјечи, а поготово са ове стране „гране“! Не, Ви не можете да знате и ја Вас разумијем. Не можете јер нисте никада ни пробали да живите мимо граница РС-а. Нисте, јер Вам је било лијепо да сједите у Вашој „фотељи“ и узимате новце! Не плату, новце, а кроз различите приватне бизнисе! Да Вам укратко кажем, не треба ми ни „пајдо“, ни „бураз“, ни „друже“, да бих нормално живјела, зато што се цијени мој мозак, капацитети и рад, овдје гдје сам сад, а мимо граница РС-а. Плаћена сам због својих квалитета, а у односу на тај, како Ви описујете, „најбољи живот“ у РС-у, чини се и преплаћена!
  4. Под број четири, кад видим овај Ваш говор, могу устати, прекрстити се и рећи Богу хвала јер не живим са Вама и тим који Вам аплаудирају на говор!!! И њих разумијем јер мисле да сте рекли нешто паметно?! Исти ти око Вас, Вама аплаудирају јер ће имати користи од Вас или Вашег „пајде“, односно „на муфте“, а без квлаификација сјести у „фотеље“. Рекла бих само да је то тренутни интерес јер напретка за будућност, неће имати. Зашто?! Зато што све има вијек трајања, тако и Ваша политика! Питам се шта ће генерације људи радити, кад Ви завршите своју политичку каријеру?! А завршићете је, забога нисте корњача да живите 200 година?! Занима ме, да ли ће се наставити тренд смјешкања у лице јер си „бураз“, „пајдо“ и „друже“?! Углавном, онеспособљавање свијести траје у РС-у, задњих 30 година!!!! „Краљу“ са „гласом славуја“ који пјевате крајишке пјесме, под шатром, хвала Вам на томе!!! Показали сте нам како се од народа прави једна велика ОВЦА! Зато, можете и у стручну литературу ући и за то заслужујете аплауз ?? Дали сте себи за право, да са овим говором „пљунете“ на све нас, од којих сте тржили подршку за сваке своје изборе, у дијаспори! На нас који треба са поносом, мимо граница те државе, да кажемо да смо рођени гдје јесмо, а Ви нас исмијавате! „Краљу“, зар Вас није срамота што сте нас тако хладнокрвно понизили и „пљунули“, само да би добили један добар аплауз, од масе „пајди“, „бураза“ и „друже“, на окупу на Козари?!
  5. Под број пет, не замјерим Вам што сте ово изговорили. Ко зна ста сте хтјели да кажете?! Ионако, никад се ни не зна шта желите да поручите?! Вјероватно да нас треба бити од Вас срамота јер не желимо да Вам вјерујемо?! Или, можда, да убиједите масу на Козари, да им је добро и да Вас даље подржавају?! Ако Вам оду, ко ће да Вас слуша и слијепо прати?! Свакако, остаје „краљу“ да се види шта ће се збити… Бог сами зна гдје ће народ у РСу стићи са политиком „бураз за бураза“, „пајдо за пајду“?! Али запамтите, ми који смо тренутно у иностранству, нисмо отишли јер од своје куће никад нисмо „отишли“ зато што је то наша кућа (молим Вас то запамтите), ако ништа друго млађи смо од Вас, па бар 30 година. Укратко, имамо велику шансу да Вас надживимо и препричавамо потомцима ову Вашу гнусну изјаву!!!!

До тада да Вам поручим: СВОЈОЈ КУЋИ ЋУ ДА ДОЛАЗИМ, ТРОШИМ СВОЈЕ НОВЦЕ КАКО ЈА ЖЕЛИМ И ПОКАЗУЈЕМ ВАМА И ТИМ ОКО ВАС, КОЈИ СМАТРАЈУ ДА СТЕ У ПРАВУ, ДА ЈЕСАМ МОЋНА!!! МОЋНА САМ, ЗАТО ШТО САМ СЕ РЈЕШИЛА СТРАДАЛНОГ БАХАЋЕЊА У КОМЕ НЕ ПАЗИТЕ ДА ЛИ ВРИЈЕЂАТЕ СВОЈ НАРОД, а при томе уништавате и те (чак) који Вам аплаудирају!!!

Мр Маја Нишевић, асистент на Правном факултету у Верони; Верона, Италија 25.08.2021.

Подсјетимо се изјаве Милорада Додика на Козари:

Херцеговац.нет


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО