Болесног сина цијелог живота носила на леђима: Предраг је преминуо након дуге болести, бака Олга остаје сама у кући

Болесног сина цијелог живота носила на леђима: Предраг је преминуо након дуге болести, бака Олга остаје сама у кући

Предраг Бошковић (61) из села Мушићи код Косјерића, који се од рођења борио са церебралном парализом и кога је мајка цијелог живота носила на леђима, преминуо је послије дуге болести.

Причу о баки Олги, Предраговој мајци, објављена је у децембру 2019. године.

Шест деценија мајчине ноге биле су и његове. Како је сам говорио, Олга је живела два живота – свој и његов. На мајчиним леђима ишао је у школу, кретао се по кући и дворишту.

Како је говорио, “живот је њен поклонила мени, подијелила га са мном”, преноси Курир.

Олга је свог Предрага стављала на леђа и носила до трема гдје он има дрворезбарску радионицу.

– Чини ми се да сам имао неког талента у себи- говорио је.

У кући старој више од 120 година Предраг је живио окружен стварима које је сам направио. Ниједна техника му није страна, од гравуре до декупажа.

Бака Олгу живот није мазио. Његовала је сина и када је доживио шлог, због чега му је говор отежан, а потом и срчани удар. Живот су проводили тихо, без роптања и никада не тражећи ништа ни од кога, окружени љубављу и подршком Олгиног другог сина и његове породице. И сами Косјерци су се нашли у чуду, схвативши да нико није знао за њихову борбу.

Онда је преко ноћи цијела Србија, захваљујући кућном пријатељу, фотографу Бранку Остојићу, чула за мајку која свог одраслог сина сваког дана носи до малене радионице у којој прави предмете од дрвета.

Српскаинфо


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО