Оркестар Гимназије „Јован Дучић“ приредио прелијеп концерт на Тргу Слободе

На Тргу слободе је поводом обиљежавања славе Града и 100 година од постојања Гимназије „Јован Дучић“ приређен деведесетоминутни концерт Оркестра Гимназије који постоји пет година.

Професор музичког образовања у Гимназији и диригент Перо Бокић истакао је да су се одлучили да свирају нови репертоар који чине популарне домаће и стране мелодије, поп и рок, пјесме групе „Квин“, Адел, Здравка Чолића, Рибље чорбе, Ђорђа Балашевића. Укупно 20 нумера.

„Прије рата постојао је оркестар Гимназије који се ослањао на Градску музику која је тада сачињавала углавном дувачке саставе, а у овом периоду колико радим и колико сам информисан не постоји оркестар ревијалног типа од оволико аматера чланова осим Рок симфоније у Бањалуци. Требиње једино има овакав један састав у земљи“, рекао је Бокић.

У досадашњих пет година реализовано је неколико пројеката као што је пројекат са Градским оркестром из Стоца, када је направљен заједнички ревијални оркестар који је наступао у Сарајеву, Мостару, Требињу, Стоцу.

„На концерту је наступило пет генерација требињске Гимназије од ученика из првог и другог разреда до студената који су већ на другој години факултета и радо су се одазвали да буду са нама. За мене овај наступ значи много јер је мој дјед 1922. године кренуо у Гимназију, затим моји родитељи и тетке, а ја сам је похађао и сада сам професор. Представљам три генерације и нема цијене за ово, јер припрема оваквог концерта је била моја лична, морална обавеза“, поносно је рекао Бокић.

Нумера „Ноцтурно“ посвећена је недавно преминулом требињском музичару Бобу Вучуру у знак захвалности и година рада које је оркестру пружио и који их је инспирисао.

Требињеливе


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО