Моћна Србије: Тијана боља од Дајане!

Максимална победа одбојкашица над Босном и Херцеговином у првом мечу Европског првенства

Почело је баш онако како треба. Публика је после много времена у „Штарк арени“ поздравила је девојке које су донеле нацији много радости претходних година, а оне су узвратиле убедљивим издањем. Окршај Србије и Босне и Херцеговине на старту Европског првенства, о коме се већ два месеца причало због директног обрачуна сестара Бошковић, добила је наша репрезентација – 3:0 (25:11, 25:18, 25:14).

Први дуел Тијане и Дајане у националном тиму, завршен је тријумфом три године млађе сестре, баш као и досадашња три на клупској сцени, који су одиграни претходне сезоне у Турској. Знало се унапред да је Србија убедљив фаворит против селекције која дебитује на Европском првенству, али је меч имао одређену емотивну вредност због породичне приче наше најбоље играчице.

Док су родитељи на трибинама навијали, њих две су размењивале погледе преко мреже. Ударале су из све снаге, погађале једна другу, блокирале и славиле сваки освојен поен. Тијана је већ у првом сету показала ко је газда и измамила најјаче аплаузе гледалаца. Пријем гостујућег тима није имао решење за њене бомбе са сервис линије, које су помогле да се светске шампионке брзо резултатски одлепе. Наставила је у истом ритму и у нападу, а стигла јој је подршка и од осталих саиграчица. Поделила је Маја Огњеновић по неколико прецизних лопти за све нападаче и тако разиграла цео тим. Разлика у квалитету је била и више него очигледна, што осликава резултат на крају првог периода – 25:11.

У наставку је код „Змајица“ мало попустио страх од велике позорнице и моћног ривала, па је борба била неизвеснија. Дајана Бошковић се посебно трудила да се покаже у овом важном дуелу за њихову породицу, па је и стање на семафору било повољније за БиХ. Међутим, кад је било потребно девојке у плавом дресу су показале зашто су на светском и европском трону. Само неколико потеза је било довољно да приведу и овај сет крају. Добила је прилику да осети игру и најмлађа у нашем тиму Сара Царић, као и да прве минуте после породиљског боловања упише средњи блокер Стефана Вељковић Лисинац.

Чуло се са трибина: „Србија, Србија“. Стизала је све јача подршка у „Штарк арени“, видело се да ће утакмица врло брзо бити завршена. Сигурне су у свим елементима била наше девојке и у трећем сету, ниједног тренутка се нису опуштале, већ су играле снажно до самог краја. Било је прилике да Стефана на препознатљив начин прослави успешне повратничке нападе и блокове, а и да амбијент на терену осете Јелена Благојевић, Ана Бјелица, Катарина Лазовић, Слађана Мирковић, Јована Коцић… Постава је била потпуно другачија, а разлика је остала прилично убедљива.

Одбрану европског трона Српкиње су почеле у победничком ритму, па им осмех није силазио са лица. Нека тако буде и у наставку, све до 4. септембра. Следећи изазов Србију на истом месту чека у суботу од 21.00 против Француске у другом колу. После тога су ривали још Белгија, Азербејџан и Русија.

СРБИЈА – БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА 3:0 (25:11, 25:18, 25:14)

Дворана: „Штарк арена“

Судије: Буркиевич Павел, Озбар Нурпер.

СРБИЈА: Буша, Лазовић, Царић, М. Поповић, Мирковић, Огњеновић, Вељковић, Бјелица, Рашић, С. Поповић, Бошковић, Миленковић, Благојевић, Коцић.

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА: Параџик, Драгутиновић, Божић, Хаџић, Ђапа, Радовић, Радишковић, Бегић, Клопић, Селимовић, Ивковић, Рашидовић, Бабић, Бошковић.

Моцратспорт


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО